Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Briancon - Serre Chevalier
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
merida
5 élménybeszámolót írt
5
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Briancon - Serre Chevalier
2022.01.30. 14:05
2022 Jan. közepén jártunk Brianconban. Szállás a Signal du Prorel-ban volt.
Szállás:meglepően zökkenőmentes apartman átvétel. Azonban a szoba elég koszos volt, Elméletileg 4 személyes ( mi ketten voltunk) így volt helyünk bőven. Ingyen wifi amit este 10 után egészen reggel 7-ig lehetett használni néha még akkor is szakadozott de a sielők hazaérkezése után sokszor be sem lépet pedig a ház max félig volt csak. Állítólag felújították ez azért nem látszott rajta pont ugyanolyan volt mint máshol ahol fel sem újították, de célnak megfelelő. A Prorel felvonó kb 25 méterre levő autóparkolon keresztül lehetett megközelíteni ami nagyon jó. Az apatrtman elhagyásánál lehetett látni miért is koszos: bejött a hölgy benézett a hűtőbe és részéről be volt fejezve az apartman átvétele.
Bevásárlást mi a központban lévé Casinó nevű hipermarketben mentünk ami gyalog kb 15 perc, közelebb pékséget nem találtam - lehet hogy van - de kifejezett jól esett sétálni a sielés után.
Sípályák: Azért jó 250 km-es azaz nagy pályarendszert választani mert rossz hóviszonyok közt is azért csak lehet találni sítudásnak megfelelő pályát amin hó is van. Többször jártam már itt egy-egy napokra átruccanva de még sosem volt igazán sok hó, lehet a mikróklimája nem az igazi, ennek ellenére a pályákra nem lehetett panasz, délutánra azonban eléggé bejegesedtek a népszerű és vagy meredek pályák. A hétvége felé már a domboldalakról kezdett leolvadni a hó és a pályákon is egyre több helyen került elő a jeges fű, szilkadarabkák. Pályákról sok értelme nincs írni nagyjából a színének megfelelő nehézségűek. Ami lényeges hogy elég hosszúak a liftek ez rossz idő esetén lehet kellemetlen. Igazán lassú lifttel nem találkoztam csak olyannal ami egy kicsit lassabb. Van pár liftmatuzsálem ( 80 éves a pályarendzser idén lehet ezek már akkor is itt voltak :D ) Aravet és a Frejus nevű 4 személyes kabinocskák de elég gyorsak voltak így inkább a kinézetük ami megmosolyogtató. Boarder cross és Snow park viszont meglehetősen gyenge szinvonalú, amolyan megcsináltuk mert mindenhol van de semmi több. Előbbi pár élesebb kanyarból áll, ugrató hullám egyáltalán nem volt benne a lejtlése sem volt elég ( kék pálya van mellette ami világoskék majdnem zöldbe hajlik). Van egy Funny cross pálya abban legalább van egy pár hullám de az is inkább a tanuloknak élmény. A Snow park is olyan gyengén lejt hogy a szokásos három ugrató helyett csak kettő van és az is jó messze egymástól hogy legyen sebesség. Sebesség mérős pálya nincs, Sybelben levő ( ingyenes) paplanra ugrató sincs vagy olyan boarder pálya ahol mindenféle kesztyűkkel lehet pacsizni boxzsákba belehajtani, megütni labdákat olyan sincs. Pályán kívüli sielésre van lehetőség de a rendszer elég nagy része erdőben van így igazán nagy kopasz pályán kívüli részek alig vannak azokat a Monétieri oldal felé kell keresni. Az egyik ilyen freeride offpiste az Yrett felvonó alatt található de azt csak alacsony lavina veszély ( sokatmondó hogy a liftek pilonjait lavina védővel látták el, talán nem véletlenül ) mellett ajánlom és csak annak aki igazán jó síelő -meredeksége kb AlpHuez tunnel pályálya azaz 60% környéke lehetett- . Nem megszokott, hogy Luc barátunkról elneveztett fekete pályát minden nap lerattrakolták. Érdemes kipróbálni a Géante Tyrolienne Zippet, nagy élmény volt: 1100m hosszú 300 métert lejtő drótkötélen leszáguldani, a gps mérésem alapján megközelítőleg 80-al. A mountain kartot nem próbáltuk ki az annyira nem vonzott.
Sajnálatosan nem működött Eychauda húzos felvonó pedig 3 fekete pálya is jőn le élőben is elég meggyőzően nézett ki hó is volt rajta hiszen 2659m re visz fel így csak arra gondolok hogy vagy a felvonó volt rossz vagy a kevés síelő miatt nem indították be. Összeségében elmondhatom nem ez a kedvenc pályarendszerem de egy hetet még sosem voltam itt így már ideje volt jobban besíelni. Összeségében azonban jót csúszkáltunk ami a lényeg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.