Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Tátralomnic
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Penzion Čikovský - teljesen felújított, modern panzió reggelivel a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
andor_gal
2 élménybeszámolót írt
2
4 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tátralomnic
2024.02.01. 11:19
Beszámoló: (2024.01.29)

Zakopanei kirándulásunk alkalmával döntöttünk úgy, hogy 1 napra átugrunk Tátralomnicra síelni (~40 perc kocsival). Az előrejelzés azt mutatta, hogy napsütéses idő várható, maximum 3 fokkal és a hegyen 25-30 km/h széllel. Ebből egyedül a szél nem jött be, mert egyáltalán nem fújt.
10 óra után érkeztünk meg a 6 üléses felvonó parkolójába (fizetős...) ahol szinte alig volt autó. Gyorsan kiváltottam a gopass kártyákat az automatából és megindultunk a 6 üléses felvonóval. A pályák állapota tökéletes volt egész délelőtt a felső 3-as,4-es,5-ös,6-ostól kezdve egészen a lentiekig.
Fél 1-kor úgy döntöttünk, hogy ebédelünk egyet. Az nem igazán tetszik, hogy lent, ahonnan a 6 üléses felvonó indul nem nagyon van étterem, ahol a pizzán vagy hamburgeren kívül lehetne valamit enni. Mi úgy döntöttünk, hogy felmegyünk a Panoráma étterembe. Itt az önkiszolgáló étterembe ettünk egy finom kolbászt és gőzgombócot. Az árak nyugatiasak :D. Ahogy elindultunk lefelé ebéd után, a 3/4/5/6-os pályák eléggé elkezdtek buckásodni. A lenti kék pályákkal nem volt gond.
A leghosszabb sorban állás a nap folyamán maximum 2 perc volt.
Az én tapasztalataim alapján Ausztriába és Franciaországban a legtöbb pályán a felvonók 16:00-kor zárnak a pálya pedig 16:30-kor (persze van kivétel), ehhez képest itt az utolsó felvonó 15:30-kor ment fel. Ez nekem nem igazán tetszett.

Ennek ellenére összességében jól éreztük magunkat. A pálya több napra inkább a kezdők illetve közepes tudású síelőknek és családoknak jó szerintem. Egy kis gyakorlásra nekünk teljesen jó volt.
IMG-3413.jpg
IMG-3406.jpg
IMG-3421.jpg
IMG-3415.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.