Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyermek síoktatás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gyermek síoktatás
2016.03.30. 14:16
Tavaly kaptam egy felkérést, egy nyolcéves kezdő kislányt kellett tanítanom.
Egy délelőttnyi idő jutott alapozni a kezdőpályán (délutánra elfáradt), utána másnap Fanningbergen, a csákányos kék pályáján tudtuk csak folytatni a tanulást.
A kezdő pályán nem tanítottam sem megállni fékező hóekével (kerülöm ezt a megoldást, mint a tüzet, mert egyre többen úgy látjuk, hogy közép- és hosszútávon igen zűrös dolog), sem igazán kanyarodni. Bár a varázsszőnyeghez már oda tudott kanyarodni egy fél kanyarral.
A kezdőpályán a varázsszőnyegnél léc kezelését tanulta, a testének, az ízületeknek a rögzítését, törzsizmok használatát nagyrészt egyenes siklás és enyhe irányváltások stb. közben.
A fél kanyart kihasználva a kék pályán odakanyarodott hozzám, aztán pár méterrel később újra és így tovább.
Két menet után már önállóan síelt, figyelt a többi síelőre, kikerülte őket, megállt kanyarral, ha kellett. A bal kanyarját kicsit kifelé forduló derékkal kezdte, de úgy döntöttem, hogy akkor ott nem avatkozom közbe, inkább a közlekedésben szerezzen rutint.

Kíváncsi voltam, hogy idén a tavalyi négy nap síelés után hogyan folytatódik. Gyönyörűen. :) Szép stabil, kerek kanyarok, a belső oldalon indítva, megfogva törzsizmokkal, a hóeke néha leépülőben. És a tavalyi bal kanyarbeli probléma eltűnt, mindét oldal szépen, folyékonyan ment.

Most az öccse is jött, 4,5 évesen. Előtte 5 alkalom műanyagon, ugyanolyan alapokkal. Lábfejes gyaksik, elhúzások, törzsizommunka a Nanookban, Ági nénivel.
A szülők azt szerették volna látni, hogy meg tud állni a kezdőpályán, ha szükséges. Kicsit tartottak tőle, hogy nem tanult fékezni hóekével... :)
Vele is egy fél napot alapoztunk egy enyhe lejtőn, aztán a kék pályán vezettem kanyarogva. Egyre önállóbb lett, két nap alatt stabilan kanyarodott a kezdőpályán, felügyelet mellett, megállt, ha mondtuk neki, és elkezdte figyelni és kerülgetni a többi síelőt.

Bármennyi tapasztalatom van, mindig az új öröm érzésével látom, ahogy az elrakott alapok, magok kicsíráznak, és elkezdenek önállóan kanyarrá és közlekedéssé vagy jobb sítechnikává válni, anélkül, hogy közvetlenül tanítanánk őket... :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.