Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyermek síoktatás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gyermek síoktatás
2010.02.01. 11:39
Halihó, szia KLaci!

Ebben az okfejtésben csak az "fals", hogy amit gyakorlatokként leírsz, azok egytől - egyig mind síoktatóktól ellesett módszerek.

No most, ha bárki úgy gondolja, hogy ezekkel az ellesett módszerekkel jobban tud boldogulni, mint egy hivatásos, hát,... szíve joga.

Valahol írok arról, miben különbözik egy igazán képzett oktató az "amatőr oktatótól".

A kicsi gyereknél tényleg nagyon személyfüggő a dolog, így valóban, egy motivált szülő is el tud boldogulni. Hangsúlyozom, "kicsi gyerek, és motivált szülő" !

Itt arról van szó, hogy a gyerekek kitűnően tanulnak utánzással, ezért nem is igazán fárasztjuk őket olyasmivel, ami nem kötődik szorosan a hóhoz, így a dolog működik szülővel is, az a kérdés, hogy meddig.

Mert, hogy mi jelenti az általad normálisnak tartott síelést, amit a síoktató nélkül is meg lehet tanulni, azt mutatják a (sí)élet történései nap mint nap.

Egyrészt vannak a nagyon súlyos következményekkel járó (néha a szülő is jelen van) balesetek, mert a gyereknek fogalma nincsen, (nem lett neki megtanítva) hogyan lehet - kell egy komoly tempó közbeni vészhelyzetben elkanyarodni, netán megállni. Mint tudjuk, a fák nem szoktak félreugrani. A média elég gyakran számol be ilyesmiről, olyan jellegű kommentárral, hogy ilyenkor aztán mindenki hibás, nem volt kiírva, hogy ez a hely veszélyes. Ez nem vicc, láttam a Tv. -ben ilyen riportot.

Másrészt aztán elkezdenek múlni az évek, és keményen rögzülnek azok a technikák, amelyeket nem hivatásos oktatóktól tanult a tanuló. Haszontalan testmozgások tömegével, (testrángatások, csavargatások, lábemelgetések, passzív sodródások), rossz tartás, alapfunkciók sokszor teljes hiánya.

Csak egy példa a terhelések fogalomkörből: állok a Kreischberg feketéjének megfelelő pontján, és számolok.
100 síelőből 90 nem ismeri az előre - hátra történő terhelésváltást. Ez nem vicc, tényleg így van.

Igaz, lehet mondani, hogy a síelés ezek nélkül is tud élvezetes lenni. Csak a tárgyszerű valóság, és a síoktató szakma igazsága miatt vélem hasznosnak (kimondani) ezeket a dolgokat.

Amit írsz, az úgy nagyjából rendben, az olvasók kedvéért mondom, hogy a takarékos minőségi (amatőr) síelést a legritkább esetben lehet jó oktató nélkül elsajátítani.
Előzmény: (klaci 82588)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.