Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyermek síoktatás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gyermek síoktatás
2010.02.01. 13:50
Szia Replaci!

Egyetértek veled, oktatóval az igazi a sítanulás!
Vannak azonban olyanok, akik nem tudnak, vagy nem akarnak anyagilag áldozni rá. Szerintem ők is megtanulhatnak korrekt, jó szinten, biztonságosan síelni. Közéjük tartozónak érzem magam is, a fiamat pedig egyértelműen oda sorolom.
Mindenkit arra biztatok, hogy lehetőleg vegyen igénybe oktatót, de azért anélkül is megoldható a dolog. Nem kell ezt annira túlmisztifikálni... :-)
Lehet a pályán figyelve is tanulni, én sok mindent ellestem a jól síelőktől, és ezt teszem ma is.

Engedd meg, hogy néhány általad leírt gondolatra reagáljak, csak hogy ne legyen féltreértés:

"Ebben az okfejtésben csak az "fals", hogy amit gyakorlatokként leírsz, az egytől - egyig mind síoktatóktól ellesett módszer."
Szerintem ezeket sima szűlőktől lestem el, nem síoktatóktól, de nem is ez a lényeg. Nálunk beváltak, ez a lényeg. Ezért is ajánlottam... És ha oktatók is alkalmazzák, akkor meg pláne jó.

"No most, ha bárki úgy gondolja, hogy ezekkel az ellesett módszerekkel jobban tud boldogulni, mint egy hivatásos, hát,... szíve joga. "
Laci, ilyet nem állítottam, nem vagyok olyan botor...

"Mert, hogy mi jelenti az általad normálisnak tartott síelést, amit a síoktató nélkül is meg lehet tanulni, azt mutatja az élet nap mint nap.

Egyrészt vannak a nagyon súlyos következményekkel járó (néha a szülő is jelen van) balesetek, mert a gyereknek fogalma nincsen, (nem lett neki megtanítva) hogyan lehet - kell egy komoly tempó közbeni vészhelyzetben elkanyarodni, netán megállni. A média elég gyakran számol be ilyesmiről, olyan jellegű kommentárral, hogy ilyenkor midenki hibás, nem volt kiírva, hogy ez a hely veszélyes. Ez nem vicc, láttam a Tv. -ben ilyen riportot. "

Laci, hidd el nem ez jelenti az általam "normálisnak tartott síelést, amit a síoktató nélkül is meg lehet tanulni".
Ez a 12. szezonuk, és soha semmilyen balesetet nem okoztunk, lekopogjam sérülésünk sem volt, a síelésünk kontrollált, deffenziv síelés. Szerintem...

És ugye oktatóból is van sokféle, talán te is ostoroztál már néhányat itt a fórumban. Ha rosszul emlékszem, akkor bocsánat.

Szándékosan egy nem síelős példát hozok fel:
Valamelyik Havazinban volt egy autóvezetési blokk, a síkos úton kanyarban vezetés biztonságos technikáját taglalták. Talán Debreceni Zita volt a sofőr, a profi oktató pedig "osztotta neki az észt". Így csináld, úgy csináld, ne amúgy csináld.. Egy dolgot viszont meg sem említett: Zita jól láthatóan EGY kézzel fogta a kormányt!!! És ezt így leadták!

De azért egy síelőset is:
Talán ugyanebben a Havazinban volt, hogy Tóth Gabi új oktatót kapott. Ő nagyon dícsérte, mondván "sokkal jobban megy ez, mint gondoltam volna". Na hát szerintem Gabi borzalmas tartással, nagyon bénán síelt, nem megdícsérni kellett volna, hanem közölni, hogy ez így nem az igazi, és megkezdeni a korrigálást. Ja igen, és előtte is profik oktatták...

Most akkor a nem hozzáértő honnan tudja, ki jó oktató és ki nem?

Nem vitatkozni akartam, csak egy kicsit elmélkedtem...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.