Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyermek síoktatás

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Gyermek síoktatás
2010.02.03. 16:54
Értem!

"Nem az alapok elsajátítására gondoltam, hanem arra, amikor valaki bármilyen pályán, élvezettel, biztonsággal, kellő koordináltsággal, tempósan, másokat nem veszélyeztetve tud már síelni."

Laci, amiről beszélsz, az egy annyira ideális állapot, hogy talán nincs is.

De ha mégis van, akkor ehhez bizony nem hiányozhatnak azok az alapok, melyről a fentebbi idézetben szólsz, ("nem az alapok elsajátatására gondoltam"). Ezek az alapok a síelésnek azon fontos részei, melyeket a síoktató szakma a síelés alapfunkcióinak nevez. A síelés alapfunkciói: A terhelések, a forgatások, az élezések. Ezek annyira fontos részei a símozgásnak, hogy már az alapozásnál szükséges (lenne) elkezdeni az ezekkel történő foglalkozást.

Ha egy ilyen alapozásra építjük tovább a fenti ideális állapothoz szükséges többi elemet, akkor jól gondolod a kb. 5-6 x 2-3 napot. Ez akár több év is lehet, ha valaki csak egyszer síel egy évben.

Ha viszont nincsenek meg ezek az alapok, és igény van rá, akkor egy ház alapjainak a megerősítéséhez hasonlóan, le kell ásni, megnézni, és megerősíteni ott, ahol az szükséges. Ehhez kicsit több időre van szükség, mert csak kellő számú jó ismétléssel idegezhetők át a sok év alatt rögzült rossz mozgások.

Ez mondjuk nagy bánatom, hogy ritkán találkozom az ilyen szintű korrekciókhoz szükséges elszántsággal.
Előzmény: (klaci 83005)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.