Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Les 2 Alpes
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Les 2 Alpes
2007.01.29. 16:28
Vasárnap reggel jöttem vissza. A Flocon d'Or-ban laktam.A Pied Moulet hegyen lévő, és az alsó pályák kivételével (hála a hét elején esett hónak is) a fenti pályák jól sielhetők voltak. A szállás is rendben volt.Az eddig megismert francia alapterületekhez képest ez legalább normális, talán azt is mondhatom tágas érzést keltett. A recepción beszéltek angolul! (és lehetett reggelre bagettet rendelni)
Az egészet azonban nagyon rontotta, hogy ennyit teljes "harci díszben" a boldog emlékű (cseh)szlovákiai utaim óta nem gyalogoltam illetve nem tolongtam.
A 427 db.(egyszeri számolás, lehet hogy nem teljesen pontos!)lépcsőn + kb.80 + 200 méter sík terepen megközelithető (legközelebbi) "piros" felvonó, gyalog való elérése ( és főként a visszaút!!) "acélemberek" illetve 20 éven aluliak számára nem fárasztó, így én inkább a 100 m. + síbuszt választottam. Sajnos sokan, így a szintén ott állomásozó népes francia diákcsoport is e mellett döntött. Ebből, és úniós fiatal barátaink hozzáállásából következően, minden nap -reggel és este- pankráció volt a buszra való feljutásért. 86 kg.-os testsúlyom, és kűzdősportokban való jártasságom, csak akkor adott esélyt, ha a busz úgy ált meg, hogy az ajtótól nem voltam messzebb mint 1 méter.(de kétszer ugyanúgy soha nem állt meg!)Ha sikerült feljutni, akkor már csak a lift előtti hosszú illetve méghosszabb sort kellett végigállni (igaz itt közelharc nélkül). Volt olyan nap amikor a szobából 9.30-kor léptünk ki, és a pálya tetejére 11.45-re értünk fel.(Semmi "kitérő" nem volt!)
Nem a kedveteket akartam elvenni -mert jókat síeltünk- , de a gyengébb fizikumuak erősítsenek mielőtt ide jönnek. ( a szakemberek sajnos csak a síelésre való előzetes felkészülés fontosságát hangoztatják azt, hogy a síelés lehetőségéért is tréningezni kell, nem)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.