Menü ≡

Bánkút síterep leírás cikk galéria videó síiskola értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  Konrád LeoFérfiHaladó síelő
Dátum: 2021.01.31. 09:44
(Üzenetazonosító: 211262)
Konrád Leo Hozzászólások: 123
Regisztrált: 2016.12.19.
BEMUTATKOZÁS

Pedig Bánkút jelenlegi legnagyobb értéke a "nosztalgikus romantika":-). Télen- nyáron!
(Alapból jóval kevesebb az 1 négyzetméterre jutó köcsögök száma.)

Persze nem tudom, hogy mi a valós helyzet, de azt sem hiszem el igazán, hogy a nemzeti park / természetvédelem zsigerből akadályoz minden sípálya fejlesztéssel kapcsolatos előrelépést. A közelben vannak szállodák, éttermek, turistaházak, biztos működik a vadászturizmus is, van fent jelenleg is működő katonai terület, stb. Pont a sípálya vízellátása lenne a mumus? Ez részben csak ürügy. Nem mindenki akar milliárdos beruházásokba belevágni. Ahhoz olyan elszántság kell, ami akár több évtizednyi kitartást, küzdelmet, munkát és újabb befektetéseket követel és nem biztos, hogy a nyereség az kézzelfogható közelségben lesz. Sajnos kérdőjelként mindig ott lebeg a klímahelyzet is.
Tudomásom szerint a síklaszter valami olyasfélét jelenthet, hogy segítik egymás a magyar sípályákat üzemeltető csapatok. Nyilván az üzleti szempontok nem elhanyagolhatók. Eddig igazán csak a visegrádi legénységtől olvastam ezen a honlapon másik sípályát méltató írásokat, kedvcsináló beszámolókat.
Talán Bánkút fejlesztésében is segíthet az összefogás. Kérdés persze, hogy mi a terv Bánkúttal, vagy akár Kékessel, a Nagy-Hideg-heggyel.
Ez utóbbi börzsönyi pályán évek óta állnak a poma felvonok. Jó lenne belőlük egy ide Bánkútra. Ott csak tönkre megy lassan. Hullanak rá a gallyak és a fatörzsek. Ott nyilvánvalóan nincs meg az üzemeltetési számnék. Akár csak Galyatetőn az osztrák felvonó már az enyészeté.
Előzmény: (D.Vali 211257)
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknekUtasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »