Menü ≡

Val d'Anniviers: Vercorin, Chandolin, Grimentz-Zinal síterep leírás cikk galéria értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 1, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Val d'Anniviers: Vercorin, Chandolin, Grimentz-Zinal
Üzenet szövege
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2007.03.27. 15:03
(Üzenetazonosító: 35317)
WAndrea Hozzászólások: 1021
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A régió meghívásának köszönhetően a napokban a Val d'Anniviers régióban jártam, melynek síterepeiről most készülnek a részletes ismertetők és kerülnek ki a sielok.hu-ra.

Egy napot Grimentz-ben síeltünk, ahol gyönyörű hó, napsütés és széles, ratrakolt pályák vártak. Nem az elkényeztetett sízőknek való hely (a kiskabinosban furcsamód nincs ülőke, a székes felvonókon nincs buborék, egyébként is inkább a húzóliftek jellemzők) viszont 1400 méter a szintkülönbség, ami azért nem semmi. El lehet fáradni rendesen.
Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/griment...z/galeria/

Hasonló, vagy talán még jobb volt a helyzet Chandolin-ban, ami Svájc legmagasabban fekvő települése (2000 m) a síterep pedig 1650-3000 m között fekszik. Itt nem volt hóhiány az egész szezonban lehetett folyamatosan síelni, már decemberben is. Bőséges a freeride lehetőség is. Nagy élmény volt az itteni szánkópálya, (3,5 km), széditő sebességet lehet húzni rajta.

Zinalban Stephane Albasini hegyivezető - http://www.montagne-evasion.ch - segítségével hótalpakon közelítettük meg az általa felfedezett gleccser barlangot. Megerőltető túra volt (mélyhóban 3 óra gyaloglás nagyrészt felfelé), de annál nagyobb élmény volt célhoz érni. A barlangba a bejárat elé tódult lavinaomlás miatt csak négykézláb tudtunk bemászni, de odabent egy tágas közel 100 méter mély természetes jégpalota tárult elénk. Soha nem láttam még ilyet.

Zinal a Val d'Anniviers völgy utolsó zsákfalu települése, távol mindentől, mintha a világ végére érkeznél. A sípályáit nem próbáltuk, de lentről láttuk az elképesztő meredekségű fekete pályákat. Ez főleg a vad meredek pályákat kedvelőknek való hely, de persze a családi síelés feltételeit is kialakították - a központi részen tanulópályák is vannak, ahogy Grimentzben is.
Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/zinal/g...aleria/

Áttekintő térkép a régióról:
https://sielok.hu/rovat/utazas/cikk.../anniviers/

laponként: összesen 1, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »