Menü ≡

Arabba - Marmolada - Sella Ronda témájú cikkeink

2020.10.05.
A szépséges Sella Ronda: sí-körhinta Olaszországban
A Sella Ronda "körsízés" a világon egyedülálló síélményt ad az ide látogatóknak. A 4 festőien szép olasz sícentrumot - Val di Fassa, Arabba, Alta Badia, Val Gardena - összekötő 40 km-es útvonalon kb. 4-5 óra alatt lehet végigsíelni. A sípályákat a Dolomiti Superski régiós síbérlettel vehetjük igénybe.
2017.08.30.
Síelők bakancslistája: ahová "muszáj" egyszer elmenni
Ha megkérdezünk tíz síelőt, melyik az a hat síterep, ahová élete során mindenképpen szeretne eljutni, szinte biztos, hogy a válaszokban legalább harminc helynek a neve szerepel. Persze vannak olyan terepek, amelyekre az átlagosnál többen vágyakoznak, de természetesen minden "bakancslista" szubjektív. Ez is.
2016.09.30.
Síkörhinták az Alpokban: a változatosság garantált
Az Alpokban azokat a sícentrumokat nevezik síhintának, ahol a síliftek több völgyben fekvő alpesi falut kötnek össze oly módon, hogy az azokat elválasztó hegyeken át oda-vissza "hintázva" felvonózhatunk és síelhetünk, lecsatolás nélkül. Amikor egy pályarendszer körbesíelhető, na az a síkörhinta.
2012.10.02.
Közlekedési lámpa szabályozná a síelőket a Dolomitokban
Egyelőre még nem közvetlenül a sípályák kereszteződésében, de ki tudja, bármit hozhat a jövő. Az olasz Arabba komoly gondja, hogy a síelőknek az országúton kell átmenniük, hogy folytassák a Sella Ronda körüket. Évtizedes problémára keres megoldást a település polgármestere.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »