Menü ≡

Serre Chevalier Vallée - Briancon témájú cikkeink

2020.03.03.
Tél van: egy hét alatt egy méter friss hó az Alpokban
Jó kis tréfát űz velünk az időjárás mostanában. Szinte egész télen hiányoltuk, de február vége óta folyamatosan havazik az Alpokban és a következő napokban is nagyobb mennyiségű havat várunk.
2019.12.04.
Franciaország: lavina rongálta meg a sílift állomását
Az elmúlt napok hatalmas dél-franciaországi havazásai után komoly lavinaveszély alakult ki a hegyekben. A veszély valós, az egyik lavina egy sílift völgyállomását tarolta le.
2016.12.03.
Kisrepülőgép kényszerleszállása a francia sípályán
Szerencsés kényszerleszállást hajtott végre egy kétszemélyes kisrepülőgép a Francia-Alpokban. A kisrepülőgép az egyik völgyből repült volna át a hágó felett, de ez a repülőgép lecsökkent teljesítménye miatt nem sikerült, visszafordultak és a sípályán landoltak. Szerencsére a síszezon még nem kezdődött meg.
2016.11.05.
Franciaország: megérkezett a havazás első adagja
Elkezdődött a havazás az Alpokban, amely a hétvégén folytatódik. Ma délben a dél-nyugat francia Hautes-Alpes régió síterepei örülhettek 20-30 cm hónak. A havazás már elérte a keletebbre található részeket is, több helyen nagyobb mennyiségű hó várható a hétvégén.
2015.01.25.
Lavina: hat síelő vesztette életét a francia Alpokban
Hat francia síelő életét vesztette a francia Alpokban, a Queyras hegységben, miután elsodorta őket egy lavina - közölték vasárnap a hegyi mentők. Az idei szezon kezdete óta 11 embert sodort el lavina a francia Alpokban a helyi hatóságok szerint.
2013.02.03.
Vicces síbolt-poénok a Google térképén
Egy dél-franciaországi síbolt eléggé kihasználta, hogy felkerült a Google térképére, és akár egy virtuális sétát is tehetünk a bolt belsejében. Első látásra semmi különös, de ha kicsit jobban bejárjuk a boltot, látjuk, hogy az eladók nem mennek a szomszédba egy kis hülyeségért.
2010.11.05.
Serre Chevalier új hatszemélyest épít az idei szezonra
A hazai utazási irodák ajánlatában is előkelő helyen szereplő dél-franciaországi síterep, Serre Chevalier (Briancon) az idei szezonra egy új, hatszemélyes lifttel, még több hóágyúval, lavina-biztosabb pályákkal és további újdonságokkal várja a magyar síelőket is.
2009.01.07.
Eddig kitűnően alakul a szezon Dél-Franciaországban
Ha korábban voltak is gyengébb szezonok, az idei tél hatalmas kárpótlást jelenthet a hazai síelők által leglátogatottabb francia vidéknek, a dél-francia síterepeknek. Hóvastagság, eladott bérletek száma, szállodai vendégek száma – akár az összes eddigi rekord megdőlhet.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »