Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Grandvalira - Soldeu témájú cikkeink

2020.01.23.
Hatalmas havazás a Pireneusokban: 150 cm két nap alatt
Továbbra is tombol a Gloria ciklon az Ibériai-félszigeten, főleg a Pireneusokban hullott rengeteg hó. Nagyon örülnek a francia, spanyol és andorrai síterepek.
2016.02.27.
Miklós Edit 34. helyen végzett szombaton Andorrában
Miklós Edit 34. helyen végzett szuper-óriásműlesikban a női alpesi sí világkupa andorrai állomásán. A szám győztese az olasz Federica Brignone lett. Lindsey Vonn vezető pozícióból bukott és kiesett. Jelenleg még nincs információnk a sérülés súlyosságáról.
2016.02.26.
Miklós Edit pontszerzésre készül Andorrában
Szuper-óriásműlesiklásban versenyez Miklós Edit a női alpesi sí világkupa andorrai állomásán, szombaton. Mivel a döntőig már nem rendeznek lesikló futamot, a következő két versenyen a rövidebb gyorsasági számra összpontosíthat világklasszis sízőnk.
2015.11.30.
Spanyol és andorrai síterepé a legtöbb üzemelő pálya
Az Alpok mellett a Pireneusokban is megkezdődött a hétvégén a síszezon. Baqueira Beret méteres hóval és közel 90 km pályával fogadja a síelőket. A hétvégén - az arányokat is nézve - Európában Andorra mellett itt lehet a legtöbb sípályán síelni.
2014.12.06.
Síelős körkép: Szlovénia, Andorra, Ukrajna és Balkán
Tekintsünk most egy kicsit távolabbra az ismertebb európai országok síterepein. Bár ilyenkor még sokan csak az osztrák és szlovák hóadatokat lesik, már máshol is lehet síelni, és sok helyen pedig készülnek a nyitásra. Érdekességek néhány európai országból, hogy áll a szezonkezdet?
2012.11.27.
Elkezdődött a havazás Nyugat- és Dél-Európában
Tegnap kezdetét vette a havazás a Pireneusokban, ahol holnapig 60 cm friss havat várnak. Az ottani síparadicsomok közül többen már ma reggel bejelentették a hétvégi nyitást és a lista csak bővül. Jó hír, hogy szerdától Ausztria is befehéredhet.
2011.09.16.
Legek sorozat: Ahol a legtöbb hóágyú üzemel
Új cikksorozatot indítunk, melyben a világ legnagyobb, leghosszabb, legmagasabb stb sípályáit mutatjuk be. Első cikkünk a hóúgyúzás "legjeiről" szól. A hóágyúk már elengedhetetlen részei egy modern síterepnek. Nézzük, mely terepek a világ "műhavas" Mekkái.
2010.05.05.
Havazott Spanyolországban is!
Egy mediterrán ciklonnak köszönhetően ismét visszatért a tél Franciaország déli részeire, de fehérbe öltözött a hegyvidék a szomszédos Andorrában és Spanyolországban egyaránt. Az előrejelzések az elkövetkezendő egy-két napban újabb hóeséseket jósolnak a Pireneusokban.
2010.03.08.
Hol vannak a világ legnépszerűbb síterepei?
A síelés és a téli turizmus statisztikáival és gazdasági vonzataival foglalkozó svájci Laurent Vanat cég közzétette legújabb felmérését a világ síterepeivel kapcsolatban. A számos érdekes felmérés mellett kiderül, hogy melyik a világ legnépszerűbb síterepe, hol adják el a legtöbb bérletet egy szezon alatt.
2009.11.10.
Méteres friss hó a Pireneusokban
Hatalmas havazásokkal köszöntött be a tél a Pireneusokba, helyenként már méteren felüli a frissen esett hó vastagsága. A helyiek bizakodóak és remélik, hogy a idén is a tavalyihoz hasonló hóban gazdag szezon következik.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »