Menü ≡

Kubinska Hola - Dolny Kubin témájú cikkeink

2018.12.15.
Szlovákia: több síterep nyílik meg a hétvégére
Bár az idén kissé lassabban indul be a szezon, mint tavaly, de a hétvégén már közel 15 síterepen lehet síelni északi szomszédunknál.
2017.09.21.
Itt lazíts síelés után: élményfürdők Szlovákiában
Bejártuk a szlovákiai síterepek közelében található legjobb termál- és élményfürdőket, és elmondhatjuk: az elmúlt években rengeteget fejlődött a wellness kultúra északi szomszédunknál. Több síterep kombinálja a síbérletét az aquapark belépővel, kár lenne kihagyni a csobbanást!
2017.02.10.
Miért jó egy kis síterepen síelni?
Az elmúlt években a síelők.hu csapatával a síszezont mindig valamelyik közeli kis síterepen kezdtük. Szeretjük a családias hangulatú terepeket, mert a közös síelés itt mindig nagyobb élmény. Nem szakadunk el egymástól, és ha mégis külön síelünk, előbb-utóbb találkozunk valamelyik lejtő alján/tetején vagy a hüttében.
2016.10.06.
Szlovákiai havazás: októberi hórekord a Tátrában
Szlovákiában is téliesre fordult az időjárás az utóbbi napokban. Ma reggelre több helyen havazott, de ezúttal már nemcsak a hegyek magasabb részein, hanem a 600 méter feletti részeken is hullott a hó. A magas-tátrai csorba-tavi meteorológiai állomáson októberben még sosem mértek ilyen vastag havat.
2015.12.18.
Melyik szlovák síterepen lehet síelni a hétvégén?
Valamelyest javult az időjárás a múlt héthez képest. Egy kevés hó is hullott és a hideg is segítette a hóágyúzást. Sajnos, továbbra is csak lassan indul be a szezon északi szomszédunknál. A jó hír, hogy a hétvégén újabb síterepek nyitnak ki, így már körülbelül 10 szlovák síterepen lehet majd síelni.
2010.11.09.
Kubinska Hola: új négyszemélyes lift épül az idén
Szlovákiában az idén három új ülőliftet adnak át, ezek közül két, épülő hatszemélyesről (Tátralomnic és Jasna) már beszámoltunk. Következzék most a harmadik lift, amely egy kevésbé ismert síterepen épült, az Árvai-Magurában található Kubínska hoµa síterepén építenek egy új, négyszemélyes felvonót.
2009.01.31.
Szlovák körkép balesetekkel és friss hóval
Szlovákiában, a keleti országrészben és a Magas-Tátra környékén valamelyest javultak a hóviszonyok a hétközben lehullott 15-20 centiméter hónak köszönhetően. Pénteken egy eltévedt hódeszkást kerestek a hegyimentők, szombat reggel egy fiatal esett ki az ülőliftből Tátralomnicon.
2005.10.13.
Háborús bombát találtak az új lift építésénél Szlovákiában
Kisebb meglepetést és riadalmat okozott az új felvonó építése a szlovákiai Kubínska hol'a síterepen. Javában készül az új négyüléses felvonó, amelynek a tervek szerint decemberben már üzemelnie kell. Az építkezés rengeteg földmunkával jár és pár héttel ezelőtt a munkások kiástak egy második világháborús bombát a lift nyomvonalán.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »