Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovák körkép balesetekkel és friss hóval

2009.01.31. Bata Attila

Szlovákiában, a keleti országrészben és a Magas-Tátra környékén valamelyest javultak a hóviszonyok a hétközben lehullott 15-20 centiméter hónak köszönhetően. Pénteken egy eltévedt hódeszkást kerestek a hegyimentők, szombat reggel egy fiatal esett ki az ülőliftből Tátralomnicon.
A hét közepén havazás érte el a keleti országrészt, több helyen komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben. A havazás kiterjedt a Magas-Tátra környékére is, itt kissé felfrissültek a pályák, hiszen hosszú idő után ismét 15-20 cm friss hó érkezett a lejtőkre. A havazásnak a Magas-Tátra lengyel oldalán is örültek, bár a hóviharral érkezett erős szél miatt a liftek nem jártak Zakopánéban.

Jelenleg körülbelül 100 síterep tart nyitva Szlovákiában, továbbra is érdemes a magasabban található síterepeket (Csorba-tó, Lomnici-nyereg, vagy Chopok) választani, ahol körülbelül egy méter vastag hó várja a síelőket. Sajnos a magyar határhoz közeli síterepekre nem érkezett komolyabb utánpótlás, így itt továbbra is 25-30 cm hó található a pályákon.

Tegnap egy 18 éves cseh hódeszkás okozott izgalmakat Kubinska Hola síterepén. Délután négy órakor kért segítséget, miután eltévedt a pályán kívüli síelése alatt. A hegyimentőknek majdnem három óra alatt sikerült őt megtalálniuk az egyik távolabbi völgyben. Kisebb meghűlésen kívül komolyabb sérülést nem szedett össze.

Sokkal rosszabbul járt az a fiatal síelő, aki a tátralomnici síliftből ma reggel esett ki. A hegyimentők elsősegélyben részesítették a helyszínen, de a súlyos sérülései miatt helikopterrel kellett elszállítani a poprádi kórházba.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.