Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb halálos balesetek a szlovák hegyekben

2009.02.05. Bata Attila

Újabb halálos balesetek a szlovák hegyekben Valószínűleg az utóbbi évek legszerencsétlenebb időszakát tudhatják maguk mögött a szlovák síterepek. Az utóbbi napokban három halálos baleset is történt a szlovák hegyekben, ezen felül számos komoly sérüléssel járó balesetről is érkezett hír.
Már beszámoltunk arról, hogy egy lengyel hódeszkás hölgy pályazárás után, vélhetően alkoholos állapotban, hátulról belecsúszott egy ratrakba Chopok-Jasnán, és életét vesztette. Szintén a hétvégén mentettek ki a hegyimentők egy 48 éves szlovák túrázót a lavina fogságából a Magas-Tátrában (Vysoké Tatry), és egy kilenc éves kislány 15-20 méter magasságból kiesett az ülőliftből Tátralomnicon (Tatranska Lomnica).

Ezzel sajnos még nincs vége a rossz híreknek. A Zsolnához (Zilina) közeli Liptóújvár (Liptovský Hrádok) melletti síterepen egy harmincöt éves síelő a dróthálóval elkerített területre csúszott, nem tudott időben lefékezni és belerohant az ott tárolt hóágyúba. A balesetben a síelő az életét vesztette, az üzemeltetők nem értik, hogyan kerülhetett a síelő a lezárt részre.

Halálos lavinabaleset történt a Nyugati-Tátrában (Zapadné Tatry). A 39 éves lengyel túrázó nem ért időben a megbeszélt találkozóhelyre és felesége riadóztatta a hegyimentőket. A mentőcsapat megtalálta a túrázó nyomait, amelyek egy komoly hóomláshoz vezettek. A lavina kb. 200 méter hosszú volt és két méter magas lehetett. A túrázó holttestét 20 centiméterrel a hó alatt találták meg. A mentést kedden, este fél tízkor kezdték meg, és szerdán, hajnal fél háromkor fejezték be – komoly lavinaveszély mellett.

A mentőhelikopternek kellett kiszállnia a Zdiar (Zár) mellett található Strednica síterepére. Itt hétfőn történt egy baleset. A felvonó visszacsapódó korongja fejen, illetve arcon vágott egy 36 éves szlovák síelőt, akik helikopterrel a poprádi kórházba szállítottak. Az eszméletlen síelőt később megműtötték.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.