Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Újabb halálos balesetek a szlovák hegyekben

2009.02.05. | Szerző: Bata Attila
Újabb halálos balesetek a szlovák hegyekben Valószínűleg az utóbbi évek legszerencsétlenebb időszakát tudhatják maguk mögött a szlovák síterepek. Az utóbbi napokban három halálos baleset is történt a szlovák hegyekben, ezen felül számos komoly sérüléssel járó balesetről is érkezett hír.
h i r d e t é s
Már beszámoltunk arról, hogy egy lengyel hódeszkás hölgy pályazárás után, vélhetően alkoholos állapotban, hátulról belecsúszott egy ratrakba Chopok-Jasnán, és életét vesztette. Szintén a hétvégén mentettek ki a hegyimentők egy 48 éves szlovák túrázót a lavina fogságából a Magas-Tátrában (Vysoké Tatry), és egy kilenc éves kislány 15-20 méter magasságból kiesett az ülőliftből Tátralomnicon (Tatranska Lomnica).

Ezzel sajnos még nincs vége a rossz híreknek. A Zsolnához (Zilina) közeli Liptóújvár (Liptovský Hrádok) melletti síterepen egy harmincöt éves síelő a dróthálóval elkerített területre csúszott, nem tudott időben lefékezni és belerohant az ott tárolt hóágyúba. A balesetben a síelő az életét vesztette, az üzemeltetők nem értik, hogyan kerülhetett a síelő a lezárt részre.

Halálos lavinabaleset történt a Nyugati-Tátrában (Zapadné Tatry). A 39 éves lengyel túrázó nem ért időben a megbeszélt találkozóhelyre és felesége riadóztatta a hegyimentőket. A mentőcsapat megtalálta a túrázó nyomait, amelyek egy komoly hóomláshoz vezettek. A lavina kb. 200 méter hosszú volt és két méter magas lehetett. A túrázó holttestét 20 centiméterrel a hó alatt találták meg. A mentést kedden, este fél tízkor kezdték meg, és szerdán, hajnal fél háromkor fejezték be – komoly lavinaveszély mellett.

A mentőhelikopternek kellett kiszállnia a Zdiar (Zár) mellett található Strednica síterepére. Itt hétfőn történt egy baleset. A felvonó visszacsapódó korongja fejen, illetve arcon vágott egy 36 éves szlovák síelőt, akik helikopterrel a poprádi kórházba szállítottak. Az eszméletlen síelőt később megműtötték.
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »