Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik szlovák síterepen lehet síelni a hétvégén?

2015.12.18. Bata Attila

Valamelyest javult az időjárás a múlt héthez képest. Egy kevés hó is hullott és a hideg is segítette a hóágyúzást. Sajnos, továbbra is csak lassan indul be a szezon északi szomszédunknál. A jó hír, hogy a hétvégén újabb síterepek nyitnak ki, így már körülbelül 10 szlovák síterepen lehet majd síelni.

Magas Tátra

Itt eddig is, és a hétvégén is két síterepem lehet csúszni. A Csorba-tónál eddig csak az Interski, Junior és a Turistická pályákon lehetett síelni. Péntektől már az Esíčko pályát is megnyitják teljes hosszában, így a síterepen összesen 4 kilométerre emelkedik a síelhető pályahossz.

Karácsony előtt (december 22-én) tervezik megnyitni a fenti pályákat (Solisko és Furkota).

Tátralomnic eddig egy 850 méteres pályával várta a síelőket. Szombattól már új pályákkal (Generál, Čučoriedky Východ, Štart Východ és Štart Západ) bővül a kínálat, ez már összesen 5 kilométernyi pályát jelent.

A tervek szerint karácsonyra összesen 14 kilométernyi előkészített pályával várják a síelőket. Ez 15 pályát és 13 üzemelő liftet jelent az egész Magas-Tátrában.

Tátralomnic
Tátralomnic

Chopok-Jasná

Péntektől a 11-es számú pályát (FIS Rovná hoľa – Záhradky) teljes hosszában megnyitják az északi oldalon. Ezzel 14 kilométerre nő a síelhető pályák hossza a két oldalon összesen. A tervek szerint karácsonyra az északi oldalon az összes pályát behavazzák és megnyitják a síelők előtt.

Donovaly

Itt eddig 1,2 kilométernyi pályán lehetett síelni. Az utóbbi napokban esett egy kis hó, a hóágyúzást folytatták. Amint újabb pályákat adnak át, frissítjük a leírást.

Litmanova

A lengyel határ közelében már a negyedik hétvégén lehet síelni. Eddig 400 méter volt megnyitva.
Nyitás Bachledován
Nyitás Bachledován

Rohács

A Nyugati-Tátrában is csak hétvégenként lehetett eddig síelni, a múlt héten 2 kilométernyi pályán. Itt is nyitnak holnap.
Nyitás Martinban
Nyitás Martinban

Az idén először kinyitó síterepek

Több síterep is ezen a hétvégén kezdi meg a szezont, köztük Bachledova, Jasenska, Lopušná dolina – Svit, Kubínska hola (csak a gyermek parkkal) valamint Martinské Hole.
KOMMENTEK

Szállástippek
Jasná Deluxe Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Luxus faházak a Zahradky ülőlift alsó állomásának közvetlen közelében, a sípályák mellett. Igényesen és modernül berendezett standard és deluxe 4-6 fős apartmanok önellátással!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.