Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Madarasi Hargita témájú cikkeink

2021.11.30.
Madarasi Hargita: megkezdődött a síszezon Székelyföldön
Szombaton a székelyek szent hegyén, a Madarasi Hargitán is megkezdődött az idei síszezon. A síterep öt pályája közül a nyitónapon egy rövidebb, kezdőpálya üzemelt. A tervek szerint a hóágyúzással összhangban nyithatnak meg a többi pályák decemberben.
2021.01.20.
Túrasízés elhagyott sípályák nyomában
Síelni szeretnél, de meguntad a sorbannállást? Szakadj el a zsúfolt sípályáktól, síelj érintetlen szűz hóban, távol a tömegtől! A túralécek segítségével szabadon mozoghatsz a hegyen, olyan helyekre juthatsz el, ahova télen másképp nem lenne lehetséges, és mindezt síelés közben.
2020.11.28.
Romániában is megkezdődött az idei síszezon!
Újabb országgal bővült az európai országok sajnos szűk köre, ahol az utolsó novemberi hétvégén engedélyezett a síelés. A romániai hosszú hétvégére több síterep is nyitással készült, többek között a Madarasi Hargita is kinyitott egy rövid pályával.
2020.03.03.
Sízzünk Erdélyben!
Erdély, ahogy a régiek mondták, „a másik magyar haza”, itt van a szomszédban. Nincs messzebb, mint Ausztria. Régi jelszavam, hogy „Sízzünk itthon!”- is. De Erdélyben is otthon vagyunk. Nemcsak a történelem bizonyítja ezt, de az ott élő, bennünket őszinte szeretettel váró magyarok is ezt üzenik.
2019.10.17.
Európai síterepek, ahová fapadossal is elutazhatsz
Nincs kedved 10-20 órát autóban, buszban ülni, amíg a havasokba érsz? A Budapestről induló fapados járatokkal gyorsan és olcsón eljuthatsz akár egzotikusnak számító síterepekre is, ha időben nekilátsz a szervezésnek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján adunk pár konkrét tippet.
2019.03.08.
Kapj kedvet egy erdélyi sízéshez!
Régi jelszavam, hogy Sízzünk itthon - is! De Erdélyben is otthon vagyunk, nemcsak a történelem üzeni ezt, de a Székelyföldön élő, bennünket őszinte szeretettel és egyre jobb feltételekkel váró magyarok is ezt bizonyítják.
2017.11.29.
Csütörtökön kezdődik a síszezon a Madarasi Hargitán
A kedvező időjárásnak köszönhetően, az előző évekhez képest, és a tervezettnél is mintegy 10 nappal korábban kezdődik a síszezon a legmagasabban fekvő székelyföldi síközpontban, a Madarasi Hargitán.
2017.03.19.
Fáklyás síeléssel tisztelegtek a nemzet hősei előtt
Nemcsak a világ magyarok lakta városain és falvain, de a székelyek szent hegyén is megemlékeztek a szabadságharc és forradalom 169. évfordulójáról: a Madarasi Hargitán mintegy kétszáz kokárdás síelő énekelte tábortűz fénye mellett a himnuszainkat, és fogadták közösen, hogy „rabok tovább nem leszünk”.
2016.12.14.
A tél eddigi leghidegebb éjszakája volt Székelyföldön
A tél eddigi leghidegebb éjszakáján mínusz 22 fokig süllyedt a hőmérséklet Székelyföldön - közölte szerdán az Agerpres román hírügynökség. A román meteorológiai szolgálat honlapján közölt adatok szerint a Székelyföldet 5-10 centiméteres hóréteg borítja, a hegyekben a hóréteg vastagsága a 30 centimétert is eléri.
2016.12.09.
Szombaton kezdődik a síszezon a Madarasi Hargitán
A legmagasabban fekvő székelyföldi síközpontban december 10-én kezdődik a síszezon, egyelőre csupán hétvégenként, de működtetik mindenik felvonót, a fekete besorolású Nagy Mihály pálya kivételével az összes sípálya használható szombattól.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »