Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Selmecbánya / Banská Stiavnica témájú cikkeink

Szlovákia: 50 síterep nyílik meg az ünnepekre

2017.12.21. 2017.12.22. Bata Attila | frissítve: 2017.12.22.
Tegnap körülbelül 15 síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál, ez a szám az ünnepekre akár 50 darabra is emelkedhet. Fontos, hogy különösen hétközi indulás előtt tájékozódjunk, hiszen a kisebb terepek még nem nyitnak ki naponta, hanem csak hétvégenként.

Szlovákia: hidegrekord, már hat síterep üzemel

Csütörtökön Szlovákiában is szépen havazott. Érdekesség, hogy nemcsak a hegyekben, hanem az alacsonyabb részeken is. A már két héttel ezelőtt is síelhető Vrátna mellé most újabb öt síközpont csatlakozott. Marad a hideg időjárás, a hóágyúk dolgoznak, a következő hétvégén újabb terepek nyitnak.

Téli üdülés a Salamandra Resortban

2015.01.26. (x)
Szlovákia egyik legdélebbi síterepe 2009 telén kezdte meg működését, Selmecbányától néhány kilométerre. A kis síterep egyben a legdélebbi ülőlift címével is büszkélkedhet, így tán nem is csoda, hogy egyre több honfitársunk látogatja a hegyet, amely Budapesttől mindössze 140 km-re található.

Laax és Selmecbánya: drágább jegyért kisebb sor

Egyre érdekesebb bérletkonstrukciókkal próbálkoznak a síterepek, ezek közül most a svájci Laax és a szlovákiai Selmecbánya idei újdonságát mutatjuk be, amelynek lényege, ha valaki hajlandó többet fizetni, akkor a liftek előtt nem kell kivárnia a sort a többiekkel, hanem besurranhat a „surranópályán”.

Új lift és nagyobb parkoló épült Selmecbányán

Új síterep nyílt tavaly a történelmi Magyarország egyik legszebb kisvárosában, a felvidéki Selmecbányán. A modern ülőszékessel rendelkező határhoz közeli síterep fennállásának második évére épített egy új csákányos liftet, az idén már lesz esti síelés, valamint jelentősen megnövelték a parkolóhelyek számát.

Selmecbánya és Kosútka húsvétig tervezi a szezont

A határhoz közeli, két szlovák síterep üzemeltetői szerint jelenleg remek körülmények fogadják a síelőket, és a következő napok enyhe időjárása ellenére is valószínűleg húsvétig kitartanak a pályák. Fórumozóink az előző hétvégén mindkét helyen jártak, és pozitív tapasztalatokkal tértek vissza.

Síszünet és rengeteg program a szlovák pályákon

A kelet-szlovákiai iskolákban síszünet van, ez meglátszik a környék, illetve a Tátra környéki síterepek emelkedő forgalmán is. A hétvégén szinte az összes jelentős szlovák síterepen valamilyen programot rendeznek, beindul az élet, érdekes rendezvényekkel várják a látogatókat,

Újdonságok idén Szlovákia síterepein (1. rész)

Főleg azok kedvéért, akik rendszeresen síelnek Szlovákiában, összegyűjtöttük, hogy milyen újdonságok várják a síelőket északi szomszédjaink síterepein az idei szezonban. Van még remény, hiszen egymást követő katasztrofális évek után is sikerült pénzt szerezni néhány nagyszerű fejlesztéshez.

Új síterep épül, modern lifttel, Selmecbánya mellett

Talán kevesen hiszik el a tavalyi hóviszonyok után, de Szlovákiában egy vadonatúj síterepet építenek az idén, egy modern négyszemélyes felvonóval. A Budapesttől 170 kilométerre található, gazdag történelmi múlttal rendelkező Selmecbánya (Banská Stiavnica) melletti domboldalon már az idén lehet síelni.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.