Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: hidegrekord, már hat síterep üzemel

2017.12.03. Bata Attila

Csütörtökön Szlovákiában is szépen havazott. Érdekesség, hogy nemcsak a hegyekben, hanem az alacsonyabb részeken is. A már két héttel ezelőtt is síelhető Vrátna mellé most újabb öt síközpont csatlakozott. Marad a hideg időjárás, a hóágyúk dolgoznak, a következő hétvégén újabb terepek nyitnak.
Donovaly
Donovaly
Az előző hétvége után az idei hétvégére is kinyitott a Vrátna-völgye, a Chleb rész három pályával. Donovalyban két pályán, Chopok két oldalán pedig összesen 12,2 kilométernyi pályán lehetett síelni. Beindult a magas-tátrai Csorba-tó is, itt három pálya 2,5 kilométernyi hosszban várta a síelőket.

Jasná
A Nyugati-Tátra síterepe, Rohács is megkezdte a szezont szombaton. Hatodik síterepként Telgárt nyitotta meg kapuit egy 650 méteres pályával.

Telgárt
Érdekesség, hogy nem csak a magasabb részeken hullott komolyabb hó a héten. A kezdők síterepén, a határhoz közeli, Kokaván, 40 cm hó hullott. A helyiek szerint 20 éve nem hullott ennyi hó november végén. Itt valószínűleg a következő hétvégén már lehet síelni.

Vrátna
Több síterepen is megkezdődik a szezon a következő hétvégén. Az már biztosnak látszik, hogy Krahule és a Salamandra sícentrum (Selmecbánya) is beindul.

A többi síterep is bátran tervezhet a hóágyúzással, hiszen Szlovákiába is megérkezett a hideg. Szombaton megdőlt a hidegrekord a Magas-Tátra alatti Poprádon. Itt 1951 óta rögzítik az adatokat, de ilyen hideget, mínusz 17 fokot, még sosem mértek december 2-án.
KOMMENTEK

Szállástippek
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky bungaló 116
Egyszerű berendezésű és bútorzatú "retró" fahütték Jasná sípályáitól kb. 50-100 méterre. Két-, három- és négyágyas szobák, társalgó, SAT TV, zuhanyzó, WC, konyha.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.