Menü ≡

Zdiar - Strachan témájú cikkeink

2019.12.28.
Havazás Szlovákiában: lassan javuló körülmények a síterepeken
Gyenge szezonkezdet után lassan alakulnak a körülmények a szlovák síterepeken. A havazás megérkezett: a pályákon segített a hóviszonyokon, de az utakon gondot okozott a közlekedésben.
2019.11.03.
®diar: elkészült az országút a két síterep között
Október 29-én adták át a Bélai-Tátrában az I/66-os országút felújított szakaszát, amely a környék két síterepe közötti részen javítja a közlekedés minőségét.
2018.09.26.
20 centi friss hó a Tátra magasabb részein
Hétfő óta havazik a Magas-Tátrában, de a havazásból jutott az Alacsony-Tátra, és más magasabb szlovák hegyekbe is. A Magas-Tátra túraútvonalai 1600 méter felett havasak, jegesek, a helyi hegyimentők figyelmeztetik a magasabb részekre induló túrázókat.
2017.12.22.
Szlovákia: 50 síterep nyílik meg az ünnepekre
Tegnap körülbelül 15 síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál, ez a szám az ünnepekre akár 50 darabra is emelkedhet. Fontos, hogy különösen hétközi indulás előtt tájékozódjunk, hiszen a kisebb terepek még nem nyitnak ki naponta, hanem csak hétvégenként.
2017.12.18.
Zdiar: karácsony előtt adják át az új síliftet
A lengyel határhoz közeli Zdiar (Zsgyár) falu több sítereppel is büszkélkedhet. Az idei szezonban a Strachan síközpontban adnak át egy négyszemélyes ülőliftet. Az idén nemcsak új liftet építenek, hanem egy új vendéglő és egy új parkoló is várja itt a síelőket.
2017.08.31.
Turistaút 24 méter magasan, a fakoronák között
A jelenlegi ismereteink szerint talán nem túlzás, hogy idén a legnagyobb síterep-beruházásokat a Bélai-Tátra mentén, Zdiar és a Bachledova-vögy környékén találjuk Szlovákiában. A legújabb látványosság egy "tanösvény", 24 méter magasan a föld felett, a fakoronák között, csodás kilátással a környék hegyeire.
2009.10.01.
®diar: Lankás dombok a lengyel-szlovák határnál
Cikkünkben egy olyan síterepről lesz szó, ahol nincsenek meredek pályák, komoly infrastruktúra, keresztül-kasul mindent átszövő pályarendszer és egész éjjelen át dübörgő éjszakai élet.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »