Zdiar - Strachan témájú cikkeink

Havazás Szlovákiában: lassan javuló körülmények a síterepeken

2019.12.28. Bata Attila
Gyenge szezonkezdet után lassan alakulnak a körülmények a szlovák síterepeken. A havazás megérkezett: a pályákon segített a hóviszonyokon, de az utakon gondot okozott a közlekedésben.

®diar: elkészült az országút a két síterep között

2019.11.03. Bata Attila
Október 29-én adták át a Bélai-Tátrában az I/66-os országút felújított szakaszát, amely a környék két síterepe közötti részen javítja a közlekedés minőségét.

20 centi friss hó a Tátra magasabb részein

2018.09.26. Bata Attila
Hétfő óta havazik a Magas-Tátrában, de a havazásból jutott az Alacsony-Tátra, és más magasabb szlovák hegyekbe is. A Magas-Tátra túraútvonalai 1600 méter felett havasak, jegesek, a helyi hegyimentők figyelmeztetik a magasabb részekre induló túrázókat.

Szlovákia: 50 síterep nyílik meg az ünnepekre

2017.12.21. 2017.12.22. Bata Attila | frissítve: 2017.12.22.
Tegnap körülbelül 15 síterepen lehetett síelni északi szomszédunknál, ez a szám az ünnepekre akár 50 darabra is emelkedhet. Fontos, hogy különösen hétközi indulás előtt tájékozódjunk, hiszen a kisebb terepek még nem nyitnak ki naponta, hanem csak hétvégenként.

Zdiar: karácsony előtt adják át az új síliftet

2017.12.18. Bata Attila
A lengyel határhoz közeli Zdiar (Zsgyár) falu több sítereppel is büszkélkedhet. Az idei szezonban a Strachan síközpontban adnak át egy négyszemélyes ülőliftet. Az idén nemcsak új liftet építenek, hanem egy új vendéglő és egy új parkoló is várja itt a síelőket.

Turistaút 24 méter magasan, a fakoronák között

2017.08.31. Bata Attila
A jelenlegi ismereteink szerint talán nem túlzás, hogy idén a legnagyobb síterep-beruházásokat a Bélai-Tátra mentén, Zdiar és a Bachledova-vögy környékén találjuk Szlovákiában. A legújabb látványosság egy "tanösvény", 24 méter magasan a föld felett, a fakoronák között, csodás kilátással a környék hegyeire.

®diar: Lankás dombok a lengyel-szlovák határnál

2009. október Bata Attila
Cikkünkben egy olyan síterepről lesz szó, ahol nincsenek meredek pályák, komoly infrastruktúra, keresztül-kasul mindent átszövő pályarendszer és egész éjjelen át dübörgő éjszakai élet.

Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.