Menü ≡

Tokaj - Kopasz-hegy témájú cikkeink

2017.03.30.
Remek szezont zártak a magyar síterepek
A tartósan hideg téli időjárásnak köszönhetően összesen 98 napon át élvezhettük a hazai síelés örömeit és egy kivételével minden működő síterepünk ki tudott nyitni. Az idei év a nagyobb síterepeknél a fejlesztésekről fog szólni, lássuk hol mire számíthatunk.
2017.01.20.
Hazai csoda: szinte az összes síterep üzemel
Bizony nagyon régen történt meg, hogy az ország szinte összes síterepe egyidőben üzemelni tud. Az öt hóágyúzható síterepünk már december óta állja a hazai síelők rohamait. A természetes hóval üzemelő síterepek a múlt hétvégén ébredtek fel. Ezen a hétvégén végre Dobogókő is megkezdheti a szezont.
2013.12.15.
A kisebb magyar terepek is várják a szezont
Ha a hazai síelésről beszélünk, leginkább a nagyobb és ismertebb síterepek kerülnek szóba. Vannak azonban kevésbé ismert hazai sípályák is, amelyeket mindenképpen érdemes lesz kipróbálni az idén, ha a hóviszonyok engedik.
2011.03.17.
Több mint 100 napja lehet síelni Eplényben
Nincs mese, itt a hazai síszezon vége. A tavaszi időjárással csatában álló pályák közül Kékestető kedden elköszönt vendégeitől, s a szomszédban, a Mátraszentistván Síparkban is lehúzták ma a rolót. Egyedüli havas terepként egyelőre még marad az immár századosi rangban pompázó Eplény.
2011.03.11.
Az utolsó roham a hazai szezonzárás előtt
Eplény és Mátraszentistván tökéletes, Kékestető és Visegrád-Nagyvillám megfelelő, Sátoraljaújhely elfogadható mennyiségű havat kínál pályáin az ünnepekre. Más hazai lejtőn már nem remélhető, hogy síelni lehessen a jövő keddig tartó, március közepi hosszú hétvégén.
2011.02.25.
Hegyeink is részesülnek az alföldi nagy havazásból
Különös területi eloszlásban támad a tél február utolsó napjaiban. Az általában több havas áldást kapó nyugati és középső országrész most szinte teljesen kimaradt a szórásból, Dél-Magyarországon azonban folyamatosan havazik, s keleten is, például Debrecenben megszakítás nélkül érkezik az utánpótlás.
2011.01.28.
Hétvégi körkép a hazai sípályákról
A hazai síterepek gazdái örülhettek a hét eleji havazásnak, hiszen sok helyen jelentősen vastagodott a pályákat borító hóréteg. A Mátra és a Bükk lejtőit fehér lepel takarja, szombaton kinyit a bánkúti centrum is. Hétvégén várják a síelőket Tokaj és Sátoraljaújhelyen sípályáin is. Visegrádon ma is lesz esti sízés.
2010.04.12.
10 ok amiért érdemes a Zemplénbe utazni
Szerettünk volna ott lenni, de nem jutottunk el december 21-én a Zemplén Kalandpark megnyitójára. Most azonban - kerek egy hónappal később - bepótoltuk az elmaradt látogatást, és két nap alatt nem csak a Magas-hegyi Sportközpontot, de Sátoraljaújhely környékét is alaposan felderítettük.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »