Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Több mint 100 napja lehet síelni Eplényben

2011.03.17. Árvay Sándor

Több mint 100 napja lehet síelni Eplényben Nincs mese, itt a hazai síszezon vége. A tavaszi időjárással csatában álló pályák közül Kékestető kedden elköszönt vendégeitől, s a szomszédban, a Mátraszentistván Síparkban is lehúzták ma a rolót. Egyedüli havas terepként egyelőre még marad az immár századosi rangban pompázó Eplény.
Eplény a nyitva tartást illetően nemzeti ünnepünkön lépték át a centenáriumot, műanyag pályán pedig egész évben lesiklási lehetőséget kínál a Zemplén Kalandpark, Sátoraljaújhelyen.

Eplényben a Nordica Síaréna valóban történelmi tettet hajt végre, hiszen december eleje óta immár 103. napja tart nyitva, s ezért a csodás hosszú szezonért - mint a fórumozók megállapítják - maximális elismerés és köszönet jár a főnöknek és minden dolgozónak. "Száz sínap még a határközeli osztrák síterepeknél is jó eredmény, nemhogy egy bakonyi 500 méteres dombon!" A jelenleg 20-70 centis tömörített hó fedi a lejtőket. A március 15-i Nemzeti csúszás sikeres volt, a hangulatra nem lehetett panasz, a pályáról pedig így vélekedik a fórumon: "Kicsit tapad, kicsit ragad, néhol lucsog, de kit érdekel!? Napsütés, Körvár, barátok, jó hangulat, forralt bor, lassú kígyó, nevetés, léc a lábon... Egyik szemünk sír, a másik nevet. Mosolyogva jöttünk haza, mégis kicsit szomorúan. Vége a szezonnak. Mikor lesz már december?!" Csütörtök reggeli helyzet szerint az 1-es pálya még teljes hosszában síelhető, a liftek közül csak a Szent Sólyom négyüléses lift üzemel.

Hosszú szezon volt, ez nem vitás. S nem csak a Bakonyban, hiszen Visegrád-Nagyvillám 80 havas nap után zárta be kapuit, Tokaj-Kopaszhegyen 17, Szilvásváradon 37 nyitva tartási napot regisztráltak a december óta tartó idényben, mely sajnos nem volt hóesésben gazdag időszak. A hóágyúzás azonban segített. Már ahol... Bánkúton ugyanis aligha elégedettek a 29 síelős nappal (december elején, aztán karácsonyt követően és az új esztendő első hetében, végül február elején lehetett lécet csatolni a Bükk természetvédelmi területén a hóágyúzás lehetőségéből kirekesztett sportcentrumban. A Mátrában is szezon végét jelzi a tavaszi időjárás. Kékestetőn tegnap bezárta kapuit Magyarország legmagasabban fekvő síterepe. A pálya a december 17-i nyitás óta 75 napon át kínált lesiklási lehetőséget, s mivel hidegben gazdag, de csapadékban szegény szezon volt az idei, tulajdonképpen végig kellett hóágyúzni a pályákat. Bajnóczki Zsolt értékelésében azt emelte ki, ebben az idényben is karácsony és szilveszter között, és az azt követő hétvégéken volt a legnagyobb látogatottság. "Nagy örömünkre szolgált, hogy a 2010/2011-es síszezonban több környékbeli általános iskola is Kékesen tartotta a testnevelés órákat, síoktatás keretében."
Kékestető tegnap
Kékestető tegnap
A Mátraszentistván Síparkban 85 nyitva tartási napot regisztráltak. Tegnap még működött a kis Poma, és egy nagy lift, a 4-es, az 5-ös, a 6-os pályával és a baby pálya. Mára viszont a Sípark vezetősége úgy döntött, hogy egyelőre átmenetileg bezárja a pályát. Lehet, hogy jön még a tél, de addigra kétségessé válik, mennyi havuk marad. A bizakodó jelentés ellenére könnyen előfordulhat, hogy a Síparknak is a héten volt az utolsó napja az idei szezonban.
KOMMENTEK
vasssy | 2011.03.17. 12:24
Le a kalappal a hazai üzemeltetők előtt és köszönjük, hogy ezen a csapadékszegény télen itthon is csúszhattunk!
noemi975 | 2011.03.17. 13:21
A két ünnep között jártunk Eplényben, az apró hibák (a tömegből adódtak) ellenére bármikor visszamennénk, és megyünk is!!!
Hóimádó@ | 2011.03.17. 15:35
Eplényben sajnos nagyon elrontották a szezon végét az üzemeltetők ezzel megsértődéssel. Március elején jelentős és fokozatosan egyre nagyobb kedvezményeket ígértek be a szezon végéhez közeledve, ezt követően sajnos felhúzták az orrukat és visszavontak minden kedvezményt. Ennek hatására már március 15-e óta egyetlen lélek sincs náluk, pedig hó van még nagyon sok! Sajnos vendég nélkül fog elolvadni. :(
Apolka | 2011.03.17. 15:43
Tényleg nagyon furcsán reagálták le a helyzetet az eplényiek! Nem kommunikálnak a vendégekkel, mint ahogy azt Mátraszentistvánon teszik. Márc 15. dél óta nincs senki a magas árak miatt. Talán az a baj, hogy a marketingesük betegszabin van. Kár azért a rengeteg hóért!
pentole | 2011.03.17. 17:01
Az eplényiek tényleg furcsák néha. A honlapjuk fórumán is rendre megsértődnek, ha valaki kritikát ír - hozzáteszem sokszor joggal - a szolgáltatásukról. Én februárban jártam náluk legutóbb és jól éreztem magamat. A sípályával és a kiegészítő szolgáltatásokkal is meg voltam elégedve. Én is vissza fogok menni még síelni hozzájuk, hiszen ezt teszem már 20 éve. Sok hozzám hasonló kitartó vendégük van, akiket nem kellene elveszíteni, ezért sem értem mire ez a hisztis szűzlány viselkedés.
ladanyi17 | 2011.03.17. 18:49
A hazai pályák jók!!!
Lihi | 2011.03.17. 21:48
Úgy érzem, meg kell erősítenem a cikkben rólunk szóló sorokat, miszerint a Sípark weboldalán az van kiírva, hogy "átmenetileg zárva". Ez persze nem azt jelenti, hogy végleg lehúztuk a rolót, inkább csak a józan észre hallgattunk: +10 fok van, mediterrán ciklon hatására esik az eső az egész országban és egy síző sincs a pályákon. Logikus, hogy átmenetileg bezártunk. A csapadék mennyiségétől, a további hőmérséklettől és a tartalékok olvadásától függ, hogy ki tudunk-e nyitni. Üdv mindenkinek! Erbeszkorn Tamás, a Sípark szóvivője

Szállástippek
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.