Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az utolsó roham a hazai szezonzárás előtt

2011.03.11. Árvay Sándor

Eplény és Mátraszentistván tökéletes, Kékestető és Visegrád-Nagyvillám megfelelő, Sátoraljaújhely elfogadható mennyiségű havat kínál pályáin az ünnepekre. Más hazai lejtőn már nem remélhető, hogy síelni lehessen a jövő keddig tartó, március közepi hosszú hétvégén.
Ami vélhetően sok síelő számára a hazai szezonzáró is lesz, hiszen a meteorológia fokozatos felmelegedést, a tavasz érkezését jósolja a hónap második felére készült előrejelzésében. Ez pedig azt jelenti, hogy a március 2-án, 3-án hullott fehér lepel már nem sokáig bírja...

Most azonban 50-100 centis tömörített hó takarja a mátraszentistváni és az eplényi lejtőket is. Ami a mátrai Síparkot illeti, a helyiek azzal büszkélkednek, hogy a szezon talán legjobb haván lehet most siklani, a folyamatos hóágyúzás eredményeként rengeteg a hó, működik a hat felvonó és kiváló pályák várják a látogatókat e tavaszt idéző márciusi napokban is. A 4 napos hosszú hétvégén színes programokkal és vásárnap este nyílt síversennyel várják a vendégeinket.
A dunántúli helyszínről, az eplényi Nordica Arénából pedig azt jelentették péntek reggel, hogy kiváló minőségű folyamatosan hóágyúzott pályákkal várják a következő napokban a síelőket, snowboardosokat. Itt 15-én 11 órakor ismét megrendezésre kerül a Nemzeti Csúszás.
Kékestetőn 25-50 centis hóréteg takarja a pályát, a felvonók teljes hosszúságban, 1 km-en működnek. Visegrád-Nagyvillám is hasonló körülményeket kínál: a 20-40 centis műhavon jól lehet síelni, öt felvonó lesz üzemben, s nyitva tart a büfé, a kölcsönző, s lesz síoktatás is. Sátoraljaújhelyen a február 25-én hullott hónak nem sok jót tesz, hogy sok napsütést kapott a hét elején, s hiába az éjszakai -2 fok, a déli órákra +5 fokra is felmelegszik az idő. De a műanyag pályán továbbra is lehet siklani. Mátraszentlászlón a szezon utolsó próbálkozása nem járt sikerrel, hó nem érkezett. A napfény már erősebb, ezért leszereltek. Szilvásváradon is a számvetés napjait élik (ebben a szezonban 37 napot volt nyitva a pálya). Tokaj-Kopaszhegy pályájának gazdái is a jövővel foglalkoznak, amikor minden síelőnek jó nyarat és jövőre több havat kívánnak. Bánkút zárva, Nagy Hideg-hegyen a turistaház üzemel, a sípályák nem. Dobogókőn hullott ugyan kis hó szerdán, de ahhoz nem elég, hogy síelni lehessen. S ez már nem fog változni a következőkben... A keddig tartó időszak meteorológiai előrejelzése az ország területén sehol sem ígér jelentős mennyiségű (legalább napi 5 mm) csapadékot, ami mégis lesz, az eső, zápor formájában érkezik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 0 fok körül, majd +2, +8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11-17 fok között valószínű.
KOMMENTEK
Hóimádó@ | 2011.03.14. 15:02
Eplényben tényleg nagyon jó a hó! Kitart egész március végéig az biztos! Kár, hogy az üzemeltetők nagyon berágtak a vendégekre és visszavontak minden kedvezményt. :(

Üzenem nekik, hogy: TÉRJENEK ÉSZHEZ ÉS LEGYENEK ÚJRA JELENTŐS KEDVEZMÉNYEK ! ! !

Hadd csússzanak minél többen a szezon végén is!

"Megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel!"
ladanyi17 | 2011.03.15. 21:00
miért rágtakbe? mi történt?
PEDRO | 2011.03.15. 21:20
A roham elmaradt.
Hóimádó@ | 2011.03.17. 15:26
Állítólag a vendégek nagyon drágálták a síbüfé árakat, utána meg volt egy síbérlet kedvezmény, amivel drágábbak lettek a jegyek, mint előtte és ezért is sokan szóltak. Erre az üzemeltetők megsértődtek. Fórumon olvastam én is.

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.