Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hegyeink is részesülnek az alföldi nagy havazásból

2011.02.25. | Szerző: Árvay Sándor
Hegyeink is részesülnek az alföldi nagy havazásból Különös területi eloszlásban támad a tél február utolsó napjaiban. Az általában több havas áldást kapó nyugati és középső országrész most szinte teljesen kimaradt a szórásból, Dél-Magyarországon azonban folyamatosan havazik, s keleten is, például Debrecenben megszakítás nélkül érkezik az utánpótlás.
A síelők szerencséjére az Északi-középhegység egyes régiói is kapnak a hófehér szállítmányból. Pénteken még további havazás várható keleten, szombattól jön a napsütés, s a jövő héttől a lassú, de fokozatos felmelegedés.

Most azonban igazi tél van a Mátra magas régióiban. Két napja havazik, csodálatos a táj, s kitűnőek a síelési viszonyok. Mátraszentistvánon 65-105 cm-es friss hó fedi a lejtőket, működik a sípark 6 liftje, nagy forgalom várható a hét végén. A Kékesről 25-50 centis tömörített havat jelentettek, a felvonók a pálya teljes hosszában, 1 km-en működnek.
Kékes ma délelőtt
Kékes ma délelőtt
A borsodi lejtőkön Bánkút utoljára a múlt hét közepén kapott havat, a mostani vékonyka (0-3 cm) porhóréteg nem elegendő a síeléshez. Szilvásváradon ugyan ma szemerkél a hó, de a bizonytalan előrejelzések miatt a pár hidegebb éjszakán nem indították el a hóágyút, így a pályát jelenleg vékony porhó takarja. Csak ha esik, és meg is marad a hó, akkor nyitnak. Az észak-keleti végeken viszont Sátoraljaújhelyen mínusz 7 fokra, hóesésre, s borult időre ébredtek pénteken reggel, így minden adott a lecsúszáshoz: az immár egy napja tartó kiadós havazás eredményeképpen 5-14 cm friss hó takarja a pályát. Tokaj-Kopaszhegy pályáján szintén sokat segített a hóesés, 8-14 cm friss hó várja a síelőket – nyitás szombaton reggel 10 órakor.

Visegrád-Nagyvillám utoljára hétfőn kapott természetes hó utánpótlást, ám a 25-40 centis műhó megfelelő körülményeket kínál. Öt lift működik, nyitva a kölcsönző és a büfé is, oktatás is lesz a hétvégén. Szombat este 9-től hajnalig farsangi bulira várják az érdeklődőket! A hütte parti belépő + esti sízés ára 3000 Ft. Az ár egy pohár italt és korlátlan felvonózást tartalmaz. A jelmezben érkezők 500 Ft engedményt kapnak a jegyárból. Dobogókőn a kedden hullott 5-10 cm friss hó még mindig kevés a síelés beindításához, de a pálya gondozói abban bíznak, talán pénteken, s a szombatra virradó éjszaka jön annyi pótlás, hogy ki tudjanak nyitni a hét végére.
Az ország nyugati régióban Eplény a biztos pont. A Nordica Arénában kiváló minőségű folyamatosan hóágyúzott pályákkal várják egész héten a síelőket, snowboardosokat. 60-110 centis friss hó takarja a pályákat, mindhárom felvonó működik. Kemény, de nem fagyos, tökéletes hó takarja a lejtőket.
2011.02.25. 15:59:15 kissünöcske
"Két napja havazik, csodálatos a táj, s kitűnőek a síelési viszonyok. Mátraszentistvánon 65-105 cm-es friss hó fedi a lejtőket." Szuper!! Mindig erre vágytam, hogy itthon ekkora friss hóban tudjam karcolni az íveket. I love this Game. Holnap reggel nyitásra ott vagyok!
2011.02.25. 20:09:35 lorka
Hegyet Szegednek!
2011.02.25. 22:23:23 vmate
lorka :)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 11 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.