Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A téli gumi sokkal biztonságosabb és még spórolhatunk is vele

2021.08.10. sielok.hu

A téli szezon Magyarországon is meglehetősen hektikus lehet. Rövidebb nappalok, kemény viharok, hűvös időjárás, sűrű felhők, hózápor és még hosszan sorolhatnánk mi minden vár az utakon közlekedőkre. Megfelelő gumiabroncs nélkül el sem érdemes indulni az utakon. Érdemes időben meghozni a megfelelő óvintézkedéseket és például kihasználni a különféle biztosítótársaságok által nyújtott kedvezményeket. Ne felejtsük el még a tél beállta előtt felszereltetni a téli gumit a gépjárművekre.

Hogyan tudunk a legegyszerűbben pénzt megtakarítani?

Több biztosítási bróker cég is működik Magyarországon, amelyek segítségével pénzt takaríthatunk meg és gondoskodhatunk biztonságunkról is. Egy biztosítási bróker a legjobb megoldás, ha a legalacsonyabb és a legjobb gépjármű-felelősségbiztosítást keressük. A hazai biztosítótársaságoknál 10% feletti kedvezményt is érvényesíthetünk, ha a téli időszakban téli gumit használunk. Minden olyan gépjárművezetőnek kedvezményt nyújtanak, akik követik a vonatkozó ajánlásokat és megfelelő téli gumival szereltetik fel járműveiket, hogy a téli vezetés biztonságos legyen és kevesebb balesettel járjon.

Balesetek megelőzése

Magyarországon nem kötelező a téli gumi használata, mégis sokat nyomhat a latba egy baleset során, ha téli gumival felszerelt a gépjármű. A téli gumi használatával drasztikusan lecsökkenthető a téli, akár halálesetekkel is járó balesetek száma. A téli gumik hihetetlen vonóerővel rendelkeznek, ezáltal akár 30 százalékkal is csökkenthető az autók féktávolsága. A járművezetők a téli abroncsok segítségével sokkal biztonságosabban tudják irányítani a járműveket, így a sérülések és a halálesetek száma csökkenthető.

A téli gumi elősegíti a biztonságos vezetést

Ha téli gumiabroncsokat szereltetünk fel a járművekre, biztosak lehetünk abban, hogy sokkal alacsonyabb költségű biztosítást tudunk megkötni, ugyanakkor a legbiztonságosabb vezetési élményben lesz részünk a zord téli körülmények között. A téli gumiabroncsok egyedi futófelületi kialakítással és gumikeverékekkel rendelkeznek, amelyek hihetetlenül erőssé teszik őket. Természetesen a prémium 4 évszakos abroncsokról sem szabad megfeledkeznünk, így aki ebben az abroncsban bízik válassza a legújabb típust és a legjobb minőséget. A téli gumik kiváló futófelületi mintázattal rendelkeznek így képesek a vizet oldalra eltolni. Mivel a vizet eltolja, így tökéletes kapcsolatban marad az útfelülettel.

Ezek az abroncsok még hűvösebb körülmények között is könnyedek és rugalmasak maradnak, nem keményednek meg. A vezetők sokkal nagyobb kontrollal rendelkeznek a gépjárművek felett, ha az időjárási viszonyoknak megfelelő abroncsot használnak. A téli abroncsokat kis barázdákkal, lamellákkal látják el. Ezek a lamellák az abroncsok alatt lévő havat vízzé olvasztják és a barázdák eltávolítják a vizet segítve azt, hogy az abroncsok megfelelően érintkezzenek az útfelülettel. Érdemes akár online is megkötni a megfelelő biztosítást még most a tél beállta előtt, hogy balesetmentesen teljen a téli időszak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.