Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bergisch Gladbach: wellness + gasztronómia a csúcson

2007.09.23. Fekete Edit

Köln, Aachen és Düsseldorf közelében ahogy azt a sielok.hu olvasói tudják két fedett sícsarnok is található, az Allrounder és az Alpincenter Bottrop. Aki erre jár, áldozzon több időt a környékre, mert gasztronómiailag és wellness szempontjából is ez Németország legjobb vidéke.
A festői Malerwinkler Hotel
A festői Malerwinkler Hotel

Bergisch Gladbach, akárcsak Neuss, S-Bahnnal elérhető Kölnből, ide pedig Budapestről menetrendszerinti járattal közlekedik a Germanwings. Bergisch Gladbachról még német viszonylatban is csak a legek nyelvén lehet beszélni. Itt található a legjobb wellness oázis, a három legjobb német étteremből kettő, különleges szállodák, és elegáns kastélyhotelek, és ez a kerékpárosok paradicsoma.

Felmérések szerint az utazásnál a szállás hagyja a legmélyebb nyomot az emberekben. Aki szereti a reális áron elérhető, izgalmas hoteleket az mindenképpen a Malerwinkelt válassza ( www.malerwinkel-hotel.de ) - ide S-bahnnal lehet Kölnből kiutazni. Az egykori építési vállalkozó egyedi ötlete alapján, hat, műemléki védelem alatt álló favázas házat restauráltak, köztük a 18. századi zeneiskolát, ebből áll a hotel. Helyenként télikert és tetőterasz köti össze az épületeket. A favázas házakban eltérő a szobák száma, de a berendezése is más mindegyiknek. Építészetileg a legeredetibbek a Künstlerhaus szobái. Picasso, Matisse, da Vinci, Beys, összesen nyolc művész világa tükröződik a falakon, a folyosón, a fürdőben, s nemcsak egy-egy alkotás, de a róluk szóló könyv is a szoba része. Konferenciaterem, szauna, ingyen internet, és igazi gourmet reggeli, csak friss termékekből. Főleg üzletemberek használják, de aki sportolni megy a vidékre, egyszer mindenképpen próbálja ki a hotelt. A szálloda kapcsolatban áll a Mediterranával, ami Németország legjobb wellness paradicsoma.

Éljen úgy, mint Délen

Ez a mottója annak a wellness komplexumnak, amely a Malerwinkel Hoteltől egy km-re található, a szálloda vendégei kedvezményes belépőt válthatnak. A neve: Mediterana ( www.mediterana.de ). Egy német férfi marokkói és pakisztáni mintára álmodta és valósította itt meg a wellness oázist. Erre a vendég már a bejáratnál rájön, hisz a cipő polcrendszere olyan, amilyen a mecsetek előtt van. Aztán, ha rábukkan a pihenőre, ahol színes lámpák, halk zene, rozmaring illat biztosítja a merengést a földre fektetett szivacson. A Mediterana építésénél ügyeltek arra, hogy minden anyag eredeti legyen: terrakotta csempe, keleti szőnyegek, régi ajtók Spanyolországból, Portugáliából és Marokkóból. Az andalúz, a marokkói szauna és gőz belső tere is autentikus, a finnt farönkökből építették, a hamam pedig olyan, mint amihez Isztanbulban szoktunk. A barlangban a Himalájából érkezett sótömbbök között lehet a légutakat tisztítani. 100 tonna rózsa színű kristály, 90 százalékos pára erősíti az immunrendszert. A szaunákat felöntés idején érdemes kipróbálni, félóránkként más-más közül választhatunk. A rózsa szaunában rózsa olajjal locsolják a bőrt, a finnben jégkockát osztogatnak A Mediteránának van etikettje, nem lehet például törölközővel pihenőrészt foglalni.

Aachen-Carolus Therme

Alig egy órányi út Aachen, a kultúra városaként emlegeti magát, mivel az itteni Dom volt az első műemlék, ami Németországból fölkerült a világörökségek listájára. Aachen fürdője a Kurparkja a régi Grand Hotellal és a casinóval, a város közepén az oszlopos ivócsarnok varázslatos. 2000-ben elhatározták, hogy fürdőt és wellness központot építenek. A vezető, Werner Schlösser beutazta Németországot és Európát, minden jelentős fürdőt fölkeresett, a Gellértet is. Az eredmény: Carolus Therme, a kurparkba illeszkedő udvar medencékkel, balti szaunaudvar, keleti gőzfürdők és pihenők. ( www.carolus-thermen.de ). Az Alpok keleti részéből érkezik a gyógyvíz, amit már Nagy Károly is naponta két órán át élvezett.

Gasztronómia

Eddig a wellness legekről írtunk, pedig gasztronómiában is Bergish Gladbach az, amelyik a legtöbbet tudja. Két három Michelin-csillagos étterem egymástól néhány lépésre, a Dieter Müller a kastélyhotel Lerbachban főz, Joachim Wissler a kastélyhotel Bensbergben. Most még sem róluk írnék, hanem a Hotel zur Post testvérpárjáról, akik ekkora nyomás alatt, innen 10 km-re, Odenthalban képesek voltak arra, hogy kitartó munkával, Michelin-csillagot kapjanak. ( www.zurpost.eu ) A német éttermi listán övék a huszadik hely. Christopher és Alejandro családi vállalkozásként örökölte a fogadót és az éttermet, a 17. századi favázas házat, aminek a legszebb része a Jugendstil tükörterem. A munkát fölosztották, Christopher főz, Alejandró a desszertekkel foglalkozik, az édességekről többszöri unszolásra könyvet is írtak. Itt negyven euróért lehet ebédelni. remek ízelítőkkel.

Bergischből Oldenthalba kerékpárral vagy gyalog érdemes menni, 100 km-nyi jelölt út vezet a környéken, a szintkülönbség 250 méter. A dimbes-dombos vidék bejárásához a www.radissimo.de honlapon minden segítséget megkapnak. Ötszáz méteres csúcsok, patakok, egykori favázas házak, kastélyok vidéke ez, ezért is szokták a kerékpárosok paradicsomaként emlegetni, a marketingesek pedig naturarena néven népszerűsítik. ( www.naturarena.de )

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.