Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Acrobat Park Csehországban

Nyári fun- és slidepark Csehországban

2006.10.13. 2009.06.10. | frissítve: 2009.06.10.

Acrobat Park Csehországban A nyaranta nyitva tartó medencés akrobata- fun- és slidepark a csehországi Stity nevezetű településen, Budapesttől kb. 460 km-re, Olomuctól pedig 60 km-re északra található.
Amennyiben autóval szeretnénk elérni a helyszínt, a legideálisabb a Budapest - Győr - Pozsony - Brno - Olomuc - Stity útvonal, az út nagy részét pedig autósztrádán tehetjük meg.

2002 áprilisában indult el az Acrobat park projekt, mikor pár elszánt extrém sport rajongó megkezdhette a park építtetését. 3 hónappal később már Csehország 50 legjobb síakrobatája koptatta az új park pályáit, ezzel megnyílt a nagyközönség előtt is.

Az Acrobat Park felülről
Az Acrobat Park felülről

Mi is ez az Acrobat Park? Röviden és tömören egy nyári akrobata- fun- és slidepark sízők és snowboardosok számára. A park fő eleme az a két hatalmas J betűhöz hasonló kidobó, amely leginkább egy síugrósánchoz hasonlít. A sánc legalja viszont a síugrósánccal ellentétben sokkal meredekebben végződik, ami azt eredményezi, hogy a síugró nem repül el távolra, hanem inkább magasra, így elég ideje van a repülés közben, hogy akrobatikus mutatványokat mutasson be. És hogy hova érkezik le a sportoló? Ebben rejlik a park fő különlegessége, ugyanis a mutatványok után egy hatalmas és mély medencébe csobbannak a műugrók! Így a hatalmas ugrások kevésbé veszélyesek, mintha a téli snowparkok keményre döngölt havára, rosszabb esetben jegére érkeznénk. Azonban itt sem árt vigyázni, mert egy rossz esés után könnyen kék-zöldek lehetünk, bár ezen a védőfelszerelések (bukósisak, védő- és mentőmellény) némileg enyhíthetnek.

A magyar műanyag sípályákról már jól ismert "sörtés" anyaggal bevont sísáncot rendszeresen locsolják, így azon bármilyen hagyományos síléccel, vagy snowboarddal csúszhatunk. De van lehetőség a helyszínen sportfelszerelés bérlésére is, pl. egy pár léc, vagy egy snowboard 100 cseh koronába kerül (kb. 1000 Ft) egy napra. A napi belépő 200 és 300 korona (2-3000 Ft) között mozog, ami nem érvényes a trambulinokra (+100 korona).

A sísáncokon kívül találhatóak különféle korlátok, valamint trambulin is, amin az ugrás közbeni mutatványokat gyakorolhatjuk.

Különleges rendezvények májustól szeptemberig vannak, ezek általában a cseh, a szlovák, az ukrán, és a belorusz síakrobaták bajnokságai, de vannak külön snowboardos kupák is.

Bővebb információt a www.acrobatpark.com angol nyelven is elérhető oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Érkezés a medencébe
Érkezés a medencébe
Nem kevés bátorság kell az induláshoz
Nem kevés bátorság kell az induláshoz
Slideolás a medence felett
Slideolás a medence felett
Tessék utánozni!
Tessék utánozni!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.