Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Völkl Newschool Picknick, Schladming

Ausztria, Schladming, Planai stadion - 2009. Március 7. 20:00

2009.03.04. Gémesi Jóka

Völkl Newschool Picknick, Schladming Az alpesi sí világkupa híres Night Race helyszínén a magyarok által közkedvelt Schladmingban most hétvégén profi freeski versenyzők fokozzák a hangulatot. A klasszikus kapuk helyett egymás határait fogják kerülgetni a newschool síelők, várhatóan eddig nem látott trükkökkel heccelik majd egymást.
Az ugrató 18 méteres flat részén mindenkinek át kell repülni – már aki egyben akar maradni – csak a kidobó 6 méter magas. Várhatóan a legbetegebb trükköket, forgásokat fogják beadni a tizenéves srácok, amilyeneket maximum Charles Simonyi álmodott legutóbbi űrutazásán. A meghívásos versenyen 30 top rider indul a világ élvonalából. Itt lesz a 18 éves brahista ausztrál Russ Henshaw, 15 évesen zsinórban megnyerte a legfontosabb versenyeket, közben a US-, az Australian- és a European Openeken is aranyérmes lett. Eljön a svéd Oscar Scherlin a tavalyi Newschool Picknick és a Red Bull Playstreets nyertese, a múltkori grabbel fűszerezett 1080-a most biztos kevés lesz, ilyet bemelegítésnek láttunk idén a szintén versenyző Austrian Freeski Open nyertes svájci Elias Ambühltől.

Flo Wieser a schladmingi local hero továbbá Tobi Tritscher és Patric Hollaus, ők a legjobb osztrákok akik a helyi közönségtől a legnagyobb bíztatást fogják kapni. Ez az üdvrivalgás nyilván folytatódik majd az esti partyn is, mint sokan már ismerik a Planai lábánál van Ausztria egyik legnagyobb aprés ski hütte plázája. Szombaton 11 órától délután 3-ig kvalifikációk és este 8-kor kezdődik a legnagyobbra repülő freesízők összecsapása.

Szintén márciusi program immár magyar indulóval Európa legnagyobb versenye, a kétszáz indulóból közel egy héten át kvalifikáló European Freeski Open a svájci Laax-ban. Itt a Mátraszentistván Sípark múlt hétvégi Big Air nyertese Trso Lukacs, ismertebben Lego indul el a magyar mezőnyből most először. Stabil beérkezésű switch 900 és double cork 1080 forgások szórásával még döntőben is láthatjuk. Hát nem lesz könnyű dolga, eredményét maximum az eddigi freestyle snowboard érdemekhez tudjuk majd viszonyítani. És még nem beszéltünk a félcső versenyről ahol a lányok is alapban 3-4 méterre kirepülnek a halfpipe oldalfalából a trükkjeikhez. Info:
www.newschoolpicknick.com
www.orageeuropeanopen.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Bergresort Hauser Kaibling
2019-ben átadott, luxus színvonalú hütték a Schladming 4 hegy sícentrumban, Hauser Kaibling sípályái mellett. A max. 10 fős hütték mindegyike szaunával, valamint kültéri jacuzzival felszerelt!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Hirschenau csillagcsillagcsillagcsillag
Igényesen felújított aparthotel a Ski Amadé / Filzmoos sípályáitól 150 méterre. Konyhás, 4-5-6 fős apartmanok önellátással, vagy igény esetén reggelivel, közös szaunahasználattal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Schneekristall Apartment
Új apartmanház Schladming síterepétől 5 perces autóútra Assach településen. A ház 6 modern apartmannal rendelkezik, teljesen felszerelt konyhával, fürdőszobával, külön WC-vel és erkélyekkel várja vendégeit. A házban szauna és közösségi tér is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.