Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új Guiness rekord: síelni nyolc napon át éjjel-nappal

2005.09.03. Bata Attila

Új Guiness rekord: síelni  nyolc napon át éjjel-nappal Pénteken elkezdődött egy őrült vállalkozás, amelyről biztos, hogy írni fogunk még. Az ausztrál Nick Willey elhatározta, hogy megdönti a megállás nélküli síelés világrekordját.
Ha ezt el is akarja érni, akkor majdnem nyolc és fél napot kellene egyfolytában síelnie, vagyis állandó lecsúsznia szinte ugyanazon a pályákon nagyon rövid szünetekkel.

A harminchárom éves ausztrál célja, hogy új Guiness rekordot állítson fel, és ehhez egyfolytában kellene síelnie 200 órán és 8 percen keresztül. A világcsúcs mellett van egy konkrét célja is a vállalkozásnak, hogy egy kevesek által ismert betegségre, az azbesztózisra (azbesztrészecskék belélegzéséből származó betegség) irányítsa a közvélemény figyelmét és minél több pénzt próbáljon meg összegyűjteni azoknak, akik ebben a betegségben szenvednek. Sokak szerint ez lehet a következő 40-50 év egyik súlyos betegsége. Willy édesapja is ebben a betegségben hunyt el három évvel ezelőtt.

A nagy kaland péntek reggel kezdődött az ausztrál Thredbo síterepén. A szabályok szerint óránként pihenhet öt percet és naponta aludhat két órát összesen, amelyet még aprócska szundikálással szeretne kiegészíteni a felvonóban.

Természetesen egy komplett csapat figyeli minden mozdulatát. A harminc önkéntes között található számos orvos, masszőr és alvásterapeuta. Ahogy elmondta, még sosem csinál ehhez hasonló dolgot és már két éve készül erre a "feladatra". A felkészülés során részt vett alvás-megvonó tréningeken, hogy ne okozzon számára megoldhatatlan feladatot a nyolc nap alatt kialakuló kialvatlanság.

Mindenesetre a mi figyelmünket felkeltette a vállalkozás és annak eredményéről tudósítani fogunk.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.