Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megdőlt a folyamatos síelés Guiness rekordja

2005.09.11. Bata Attila

Nick Willey, a 33 éves canberrai szakács az ausztrál Thredbo hegységben megdöntötte a korábbi Guiness rekordot a folyamatos síelés kategóriájában. A rekord helyi idő szerint péntek reggel megdőlt, ám Willey a folytatás mellett döntött, és várhatóan vasárnap estig folytatja igazán hősies cselekedetét.

Amint arról már korábban beszámoltunk, az ausztrál fiatalember szeptember 2-án egy igencsak megterhelő vállalkozásba kezdett. Ahogy korábban fogalmazott, nem igazából a rekord megdöntése volt az elsődleges célja, hanem inkább az, hogy egy kevesek által ismert betegségre, az azbesztózisra (azbesztrészecskék belélegzéséből származó betegség) irányítsa a közvélemény figyelmét és minél több pénzt próbáljon meg összegyűjteni azoknak, akik ebben a betegségben szenvednek. Willey apja három évvel ezelőtt hunyt el ebben a betegségben és Willey két évvel ezelőtt döntött, hogy elkezdi a felkészülést erre a nagy kalandra.

A napok meglehetős egyhangúsággal telnek egy ilyen kísérlet alatt. Naponta félórás szüneteket iktattak be, hogy az orvosok alaposan ellenőrizhessék, Willey állapotát és általában még egy frissítő masszázs is belefér ebbe a rövid szünetbe.

A segítők mesélték, hogy Willey fizikailag és szellemileg nagyon jó állapotban van, a legnagyobb nehézséget az alváshiány és a megduzzadt lábfeje jelentette. Az alvást rendszerint az ötperces felvonóúton próbálta pótolni, ahol általában már a második oszlopnál sikerült elaludnia, és szerencsére mindig volt mellette egy kísérő, aki kiszállás előtt felébresztette.

A lábfején pedig már nagyon érzi, hogy több mint egy hete rajta van a síbakancs. Teljen megduzzadt és megjelentek az ilyenkor várható vízhólyagok is. A lába már állandóan úgy néz ki, mint aki éppen most fejezett be egy forró fürdőt, teljesen összeráncosodott bőrfelülettel a lábán. Ezt a kellemetlen érzést próbálja valahogy ellensúlyozni azzal, hogy naponta négyszer kell sízoknit cserélni.

Az utóbbi napokban a kissé enyhére fordult időjárás sem kedvez a vállalkozásnak. Egyik reggel még eső is esett, megnehezítve, az amúgy is fáradt Willey síelését a mély és vizes hóban. A vállalkozás várhatóan sikeres lehet abban a tekintetben is, hogy pénzt gyűjtsön a betegség ellen küzdő alapítvány számlájára. Péntekig megközelítően 150.000 ausztrál dollár (kb. 23 millió forint) gyűlt össze az alapítvány számláján.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.