Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Korán kezdődött tavaly a szezon Szlovákiában

2005.10.24. Bata Attila

Hol van már a tavalyi hó? Talán a szlovákoknál is ismert ez a mondás, de most, hogy tavalyi jegyzeteimben turkálok és kinézek az ablakon, kicsit nehezem hiszem el, milyen jó kis havas szezon volt tavaly Szlovákiában. Ahogy az ottaniak mondták: soha rosszabbat!
Webkamera: sitour

Tavaly már október közepén megjött az első havazás a Magas Tátrába és az idény is elkezdődött november utolsó hétvégéjén. Egyszerre nyitott ki Donovaly (csak a Zahradiste oldal ülőliftje) és Csorba tó, a gyilkos szélvihar támadásának nyomait frissen viselő Magas Tátrában. Szintén ezen a hétvégén kezdte meg működését a remek hóviszonyoknak köszönhetően Velka Raca, a rohácsi Zverovka--Spálena, Martin és Brezovica.

December elejétől már lehetett csúszni Jasnán és egyelőre csak hétvégékre megnyílt Vratna és Zdiar. December közepén aztán felgyorsultak az események, sorra nyitottak ki további  ismerős síterepek: Tále (dec. 16), Jasenská völgy (dec. 16), Krompachy - Plejsy (dec. 18), Donovaly-Nova Hola (dec. 22), Sahticky (dec. 22) és a hétvégi üzemelésű pályák is átváltottak napi nyitvatartásra.

A lehullott hó sokáig kitartott, a legtöbb helyen még március végén is lehetett síelni. Jasná pályáit az Alacsony Tátrában csak április végén zárták be és természetesen a tavalyi szezonban is, mint minden évben a Kőpataki tó melletti Lomnici nyereg pályái zárták a szezont. Itt május 8-án tartották meg a záró ünnepséget.

Ezek az információk talán segíthetnek azoknak, akik idény eleji síelés terveznek északi szomszédainknál, vagy éppen azt tervezik, hogy valamelyik pályára szezonbérletet vesznek, amelyet a legtöbb helyen már árulnak és december elejéig kedvezményesen megvásárolható.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.