Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szokatlanul hideg lesz a december Franciaországban

2005.11.15. Bata Attila

Szokatlanul hideg  lesz a december Franciaországban Francia meteorológusok elkészítették hathónapos előrejelzésüket, amely átfogja az elkövetkező síszezont. Az előrejelzés alapján biztató szezon elé nézhetnek a franciák. Mindjárt az elején szokatlanul hideg december köszönt majd be a francia Alpokban.
A decemberi átlaghőmérséklet várhatóan 3 fokkal lesz alacsonyabb a szokásosnál, amely azt jelenti, hogy a hegyvidékeken gyakori lesz a mínusz 10 C fok körüli hőmérséklet, sőt extrém esetekben -15 és -20 C fok is előfordulhat.

A várakozások szerint idén valószínűleg olyan hideg december lesz, amely 1950 óta nem volt, és még azt sem lehet kizárni, hogy a legendásan hideg 1933-as decemberi átlagadatok is megdőlnek az idén.

Állítólag attól nem kell tartani, hogy megdőlnek a síterepek évszázados decemberi hidegrekordjai, amely pl. Chamonixban -25 C fok és 1904-ben mérték. Persze a hideg még nem minden, de a meteorológusok szerint a csapadék mennyisége megfelel majd az ilyenkor szokásosnak és a napsütéses órák száma pedig jóval több lesz az átlagosnál decemberben.

A távolabbi előrejelzések is kedvező képet mutatnak, pl. a teljesen átlagos január várható csapadék tekintetében, de egy kicsit hidegebb lesz a szokásosnál. A február elég biztatónak tűnik akár a hideg, akár a bőséges csapadék tekintetében, azonban kevés napsütés várható. Március teljesen átlagos képet mutat, a szokásosnál kicsit több csapadékkal, egyedül az áprilisi előrejelzés ígér a szokás melegebb hőmérsékletet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.