Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kétméteres hó és furcsa lift Dél-Amerikában

2006.06.19. Bata Attila

Nagyszerű hóviszonyokkal startolt az idei síszezon az Andok síterepein, a leesett friss hó mennyisége már számos helyen elérte a két méteres vastagságot. Kiváló a hóhelyzet a chilei Három Völgyhöz tartozó Valle Nevado sícentrumban, ahol két méteres porhó fedi a hegyoldalakat. De nem panaszkodhat a távolabb fekvő Portillo sem; ez a síparadicsom egyébiránt az osztrák lesiklók kedvelt nyári edzőtábora, ahol jelenleg 160 cm-t mutat a mérce. Szintén fantasztikus hó várja a téli sportolókra a szomszédvár, azaz az argentin síterepeken. Las Lenason és Cerro Catedralon már most nyitva van minden pálya és az összes sífelvonó is üzemel.

Az új szezon egyik legérdekesebb újdonsága a most átadott négyszemélyes húzólift Portilloban. Dél-Amerikában nem szokatlanok az ilyen négyszemélyes felvonók, ahol a középső kettő egy rúdba, a szélsők pedig a kötelekbe kapaszkodnak. A legfontosabb szabály, hogy először mindig a két középső síelő kezdi meg a kiszállást, és a szélsők csak utána engedhetik el a kötelet.

Üröm az örömben, hogy az argentin téli üdülőhelyeken az előző évhez képest közel 10-20 %-kal emelkedtek a szállás árak, igaz még is így is lehet jó ajánlatokat kifogni. Az egyik legkedvezőbb pl. Las Lenasban, ahol 500 euróért egy hétre síbérletet és szállást kapunk reggelivel az egyik pálya melletti hotelban. Az abszolút luxus kategóriában viszont továbbra is változatlanak az árak; itt a vendégeknek alaposabban a zsebükbe kell nyúlniuk, ugyanis egy hét napos csomagért így is több mint 2500 euróért elkérnek "odalenn".

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.