Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beindult a téli szezon a föld déli féltekén

2006.06.25. Stánicz Balázs

Beindult a téli szezon a föld déli féltekén Ausztráliában és Új-Zélandon is beindult a 2006-os síidény. Igaz a "kiwiknél" már május végén volt egy nagyobb havazás, aminek következtében a Dobs hegyen már május utolsó hétvégéjén megnyitották a felvonókat.
Az új-zélandi síparadicsomok nagyobbik része azonban a múlt héten kezdte az idei téli szezont, nem is akármilyen körülmények között!

Whakapapán a hóvastagság már majdnem eléri az egy métert, a szomszédos (mindkettő síterep ugyanazon a hegyen, jobban mondva vulkánon, nevezetesen a Ruapehun hegyen fekszik) Turoán pedig már meg is haladta azt, itt legutóbb 140 cm-t mértek. Ráadásul, ha ilyen kitartóan havazik, a helybeliek szerint napokon belül elérheti a két méteres határt. Ennél is nagyobb fehér áldás borítja a Déli Alpok lejtőit. Cardronán 1,5 m a hóvastagság, de hasonló a helyzet Hutt hegyen vagy éppen a Remarkebles lejtőin is.

Egyelőre kevésbé szerencsések az ausztrál síterepek, ahol a hóágyúknak és persze a működésük számára elengedhetetlen mínusz fokoknak köszönhetően startolt a téli szezon, már ahol egyáltalán elindult. Holle anyó eddig meglehetősen szűkmarkúan bánt az itteni üdülőhelyekkel, a pályán kívül csekély 10-20 cm hó van jelenleg. A Victoria állambeli Buller hegyen még ennél is rosszabb a helyzet, ahol hóágyúk nélkül úgy nézne ki a hegy, mint egy szép kora őszi napon.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.