Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagyszerű szezont zárnak Új-Zélandon és az Andokban

2006.10.06.

Nagyszerű szezont zárnak Új-Zélandon és az Andokban Mind az Andokban, mind Új-Zélandon meg vannak elégedve a síterep üzemeltetői az idei szezonnal, ami nem is csoda, hiszen helyenként másfél-két méteres hó mellett nyitottak júniusban.
A továbbiak során is kegyeibe fogadta Holle Anyó az ottani síparadicsomokat, és rendszeresen egy-két méteres friss hóval kényeztette el az új-zélandi és andokbeli sízőket, hódeszkásokat.

Új-Zélandon már májusban nem egy helyen egy méteres hóval köszöntette a sízőket a 2006-os szezon és a többi hónap is kiválóan alakult, sokak szerint történetük során ennyien még sosem csúsztak a távoli ország sípályáin. Treble Cone a 2004-es rekord évhez képest 10 %-al tudta növelni a látogatók számát.

Még nagyobb a különbség, ha a tavalyi idényt nézzük; ehhez képest ugyanis 40 %-al többen jöttek Treble Cone-ra. Ráadásul augusztusban jóváhagyták a kabinos felvonó megépítését, ami a völgyből szállítani a téli sportolókat a lejtőkhöz, így legkorábban jövőre már használhatják is vendégeink - mondta Anna Yeates marketing menedzser.

Jelenleg a síterepen 120 cm a hóvastagság és most vasárnap, azaz október 8.-án lesz a szezonzárás. Nem panaszkodhat Wanaka üdülőhely (környékén több népszerű síközpont fekszik) sem, ahol 10 éve nem volt ilyen magas a vendégéjszakák száma, mint az idén. Az északi szigeten Turoa és Whakapapa október 29-én zár, a hóvastagság mindkét helyen eléri a két métert!

Tekintélyes hóvastagság ide vagy oda a chilei és argentin síterepek nagyobbik része már a múlt hétvégén, esetleg azelőtt bezárt. Ezt elsősorban az indokolta, hogy ilyenkor a helyiek legtöbbje már inkább a tengerpart felé húzódik, illetve az iskolai szünetnek is vége van. A chilei Három Völgyben (Les Tres Valles) több olyan nap is volt a főszezonban, amikor a sírégió egy-egy szektorát naponta 15-20 000 téli sportoló látogatta meg. De az argentin oldalon is minden várakozást felülmúlt az idei tél, például Cathedral Alta Patagonián jó néhány nap volt a szezon során, amikor 10 000 síző és snowboardos élvezte a csodálatos hóviszonyokat Cathedral lejtőin, különösen jelentős volt a brazil vendégek száma, akik rendszerint charter gépekkel jönnek Barilochéba, majd innen tovább az argentin síterepekre. A néhány még nyitva tartó argentin síterep október 16-ára, hétfőre (argentin nemzeti ünnep) tervezi a szezonvégét.

Ausztráliát viszont valahogyan elkerülték az idén a hófelhők, így csak a hóágyúknak köszönhetik, hogy valahogyan sikerült kihúzni a szezont. A kisebb helyeken már augusztus végén bezárták a kapukat, a nagyobbaknál azért próbálkoztak, bár Mt Bullernek így is a tervezettnél legalább három héttel korábban ki kikellett tennie a "szezonvége" táblát.

A legtovább Perisher Blue bírta, itt most hétfőn (október 2.) zártak a felvonók; igaz a jó negyven liftből mindössze három üzemelt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.