Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Minden este havazik a spanyol tengerparton

2006.12.17.

Minden este havazik a spanyol tengerparton Az 1954-es esztendőt nagyon megjegyezhették a dél-spanyolországi Lepe városka lakói, hiszen akkor havazott ott utoljára. Milyen szerencse, ha egy városnak olyan polgármestere van, aki imádja a havas karácsonyokat.
Mostantól a polgármesteri rendelet értelmében minden nap este nyolctól negyedórára bekapcsolják a hóágyúkat.

Nagyon rég aratott bármi is ekkora sikert a városban, mint a polgármester legújabb ötlete. Minden este nyolc órától két darab hóágyú ontja a havat a város főterére. A dél-spanyol városka eddig csodás 20 kilométeres tengerpartjáról és zamatos epreiről volt híres, most azonban a 22 000 lakosú város esténként hatalmas dugókat él át a főtér környékén, hiszen mindenki kíváncsi a 'havazásra'.

A polgármester szeretne egy kis karácsonyi hangulatot csempészni a városba, és szívén viseli a fiatalok felvilágosítását is a tél örömeiről, főleg azokét, akik még soha életükben nem láttak havat. A gyerekek pedig boldogok, hogy esténként havat láthatnak, miközben a napi csúcs hőmérséklet még most is 20 fok körül alakul. Már pedig, ha a gyerekek boldogok, akkor a szülők is jól érzik magukat.

A mesterséges havazás december 5-én kezdődött és a tervek szerint január 6-ig tart majd. Az első havazást majdnem elmosta az eső. Hatalmas esőzés köszöntött a városra, de úgy látszik a polgármestert az égiek is szeretik, hiszen nem sokkal a produkció kezdete előtt elállt az eső.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.