Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

1300 alkalmazottat küldenek el hóhiány miatt

2007.01.07.

1300 alkalmazottat küldenek el hóhiány miatt Az idei siralmas tél nem csak a síelők vakációját teszi tönkre, hanem komolyan fenyegeti a síelésből élők egzisztenciáját is. Lassan már a síterepek is kénytelenek lesznek az alkalmazottjaikat elbocsátani. A kanadai Blue Mountain síterep 1300 alkalmazottját küldte el a hóhiány miatt.

Az ontariói Blue Mountain síterep szinte fürdik a tavaszias napsütésben, a gond csak az, hogy most még csak januárt írunk. A síterep egyelőre csak álmodik arról, hogy az idén még egyszer újra kinyithatnak. A meteorológiai előrejelzések semmi jóval nem bíztatnak. Kényszerűségből a síterepen dolgozó 1300 idénymunkást és részmunkaidőst legalább három hétre el kellett bocsátani. Majd csak akkor tudják őket foglalkoztatni, ha kedvezőre fordul az időjárás.

A síterep még 400 állandó alkalmazottat is foglalkoztat, őket jelenleg egyhetes kényszerszabadságra küldték. A síterep december elején nyitotta meg a kapuit, akkor még mindenki bizakodva várta az idei szezont. Sajnos december közepe óta a hó nem esett, és számos vendég mondta le foglalását a síterep által üzemeltetett szállodákban. A dolog igazán példátlan. Még sosem fordult itt elő, hogy szezon közben be kelljen zárni. Az pedig, hogy ennyi alkalmazottat kell elküldeni, teljességgel hihetetlennek tűnik.

Általában január közepére már a szezon felét maguk mögött szokták tudni, de az idén igazából még el sem tudták kezdeni. A meteorológusok szerint további szokatlanul enyhe hónapok következnek majd. Sokaknak eszébe jut az 1991/1992-es szezon, amikor hasonló gondokkal küzdött a síterep és falu. A szomszédos Collingwood települést azért is érinti nagyon érzékenyen az elbocsátás, mert a falu lakóinak 60%-ának a síterep ad munkát.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.