Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Hősies küzdelem a meleg ellen Kitzbühelben

2007.01.21. | Szerző: Bata Attila
Hősies küzdelem a meleg ellen Kitzbühelben A FIS kénytelen volt bejelenteni, hogy a szezon talán legnagyobb érdeklődéssel várt versenyét, a kitzbüheli lesiklást törölni kell a versenynaptárból. A szervezők még helikopterrel is szállítottak havat, hogy megmentsék a versenyt. Miután a gyors számokat törölték, csak két szlalom versenyt rendeznek meg.
h i r d e t é s

Az osztrák Kitzbühel egyik része napok óta csendes arcát mutatja, hiszen az összes pályát lezárták, jelenleg nem lehet síelni a terepen. Aki mégis idejött síelni, az kénytelen naponta buszozni a hat kilométerre találhat Kirchberg jeges pályáira vagy a nyolc kilométerre található Jochberg néhány üzemelő pályáira. Aki tehát síelni akar, az napközben elhagyja a várost, de legalább nem hallja a naponta több százszor forduló helikopterek zaját, amelyek rendületlenül hordják a havat a szomszédos hegyekből a verseny színhelyére.

Az osztrákok mindent megtettek annak érdekében, hogy az év legfontosabb sporteseményét megrendezhessék. Majdnem félmillió eurót költenek arra, hogy teherautókkal, de legfőképpen helikopterekkel havat hozzanak a teljesen csupasz domboldalakra. A domboldalak olyan lehangoló képet mutatnak, hogy a két szlalom verseny megrendezése is maga lesz a csoda.

A helyiek ironikusan lassan már fűjelentéseket írnak a pályákról, hójelentések helyett. Az alsóbb régiókban 4-5 cm és szépen zöldel, fentebb kicsit alacsonyabb a tehéncsordák legelésző szokásainak következtében, legfelül pedig kissé hiányos, köszönhetően néhány megmaradt hófoltnak. A fűjelentés csupa jó hírekkel szolgálhat a következő napokra is, hiszen újabb esőzés várható, amely csak jót tehet a legelőknek.

Kitzbüheli verseny természetesen nem maradhat el. Kizárt dolog, hogy az osztrákok legnépszerűbb sportjának legnagyobb versenyét, a nemzet legjobban várt eseményét törölni kelljen. Tényleg minden pénzt megér, hogy lassan az ország szimbólumává vált rendezvényből legalább egy kis részt meg lehessen rendezni, és talán még a kaliforniai kormányzó Schwarzenegger is újra hazajön a verseny kedvéért, akár törött lábbal is.

A kompromisszum megszületett. A gyors versenyek elmaradnak, de a két szlalom versenyt megrendezik szombaton és vasárnap. Ez azt is jelenti, hogy a februári világbajnokság előtt már nem rendeznek lesiklást a férfiak mezőnyében. Sajnos ilyen telünk van, sorra maradnak el a versenyek. Az olaszok például eddig 104 havon rendezendő versenyt töröltek ebben a szezonban, ebből 35-öt az előző két hétben!

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
További sítáborok
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »