Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Valentin napi esküvő a hegytetőn síeléssel

2007.02.14. | Szerző: Bata Attila
Valentin napi esküvő a hegytetőn síeléssel Idén tizenhatodszor várja az amerikai Loveland síterepe a szerelmeseket Valentin napon. Idén is párok tucatjait fogják összeadni a hegy tetején, hogy aztán a szerelmesek - a szokásos ünnepi öltözetben - közösen lesíeljenek a völgyben található vendéglőbe, ahol tovább folytatódik az ünnepség.
h i r d e t é s

Aki nem nagyon ismeri a helyi Valentin napi hagyományokat, az igencsak elcsodálkozik a frakkban és mennyasszonyi ruhában lecsúszó síelők látványán a lovelandi síparadicsomban. Persze nem csak a hagyományok miatt próbálnak a résztvevők minél szebben felöltözni, hanem a legjobban öltözött pár értékes pénzjutalomban is részesül.

Tizenhat éve minden évben Valentin napon köthetnek fogadalmat a hegy tetején azok a párok, akik egymás iránt, valamint a síelésért is hatalmas vonzalmat mutatnak és ezzel a szokatlan ünnepséggel szeretnék igazán emlékezetessé tenni az esküvőjüket. A szervezők nem csak friss jegyeseket várnak, hanem egyre több olyan pár is megjelenik, akik ezt az alkalmat szeretnék kihasználni korábbi fogadalmaik megerősítésére.

A kettes lift felső állomása mellett kb. 3600 méteres magasságban zajló ceremónia után, már mint újdonsült férj és feleség csúszhatnak le a hagyományosan fél kettőkor kezdődő fogadásra a hegy aljában található vendéglőbe. Azok a párok, akik előre bejelentik házasságkötési szándékukat ingyenes síbérletet kapnak és utána szintén ingyenesen vehetnek részt a fogadáson. Akiket csak az utolsó pillanatban találna szíven Cupido nyila, azok is részt vehetnek a február 14-i ünnepségeken, egy csekély költségtérítés ellenében. Az esküvőre érkező vendégek és barátok pedig kénytelenek lesznek leszurkolni a síbérlet és a fogadás költségeit.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »