Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Májusi szezonnyitás a norvég gleccsereken

2007.05.07. Stánicz Balázs

Májusi szezonnyitás a norvég gleccsereken Május a norvég gleccsersíterepek esetében a szezonnyitányt jelenti. A két jelentősebb gleccser-síparadicsomában, Styrinben és Folgefonnán már megkezdődtek a szezon előtti munkák, ami egyelőre a pályák ratrakolását, a felvonók kiásását és a gleccserhez vezető autóút megtisztítását jelenti.

Styrinben az átlagos hóvastagság 8-10 méter, de 12 méterével mindenképpen Folgefonna az éllovas.

A két gleccser a skandináv tél zordsága miatt csak ilyentájt nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. Bár egyik síterep sem vetekedhet Zermatt vagy éppen Hintertux nagyságával, de hóvastagságban igencsak kiemelkedők, köszönhetően a meglehetősen jó skandináv télnek. Különösen a február és március volt hóban igen gazdag arrafelé. De az április is bebizonyította szeszélyességét, olyannyira, hogy még Stockholmban is havazott.

Stryn május 24-ével kezdi el a nyári szezont, a méltán híres funparkját kicsit később, június 8-án vehetik birtokukba a freestlye sízők és hódeszkások. Idén a duplaüléses aljánál egy kis húzóliftet állítottak fel a kezdőbbek számára, ahol a nyár folyamán síiskola is üzemelni fog. Folgefonna már május 10-től megnyitja kapuit.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.