Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Magas-Tátra: januárban eltűnt síelő holtteste került elő

2007.06.12. | Szerző: Bata Attila
Magas-Tátra: januárban eltűnt síelő holtteste került elő Még januárban eltűnt síelő holttestére bukkantak a napokban. A férfit már több mint négy hónapja keresték eredménytelenül, és a nyomok a Magas-Tátrába vezettek. A szerencsétlenül járt síelő holtteste nem messze feküdt az egyik jelzett és népszerű turistaút mellett.

A harminckétéves fiatalemberről az utolsó nyom egy saját maga írt e-mail volt, amelyben barátainak beszámolt a tervéről, hogy hamarosan síelni indul a Magas-Tátrába. Hónapok óta nem lehetett tudni róla semmit. Keresése a téli időszakban nem hozott sikert, de a hó elolvadásával és a turisták megjelenésével megnőtt annak az esélye, hogy hamarosan megtalálhatják, amennyiben tényleg a hegyekben tűnt el.

Holttestére a Nagy-Tarpataki-völgyben (Veká Studená dolina) találtak rá, elég közel a magyarok által Hosszú-tavi vagy Rabló menedékház (Zbojnícka chata) néven ismert épülethez vezető turistaút mellett. A holtest mellett megtalálták azokat a dokumentumokat, amelyekkel be tudták azonosítani a szerencsétlenül járt síelőt. Ezen a részén a Magas-Tátrának nincsenek kiépített lesikló pályák, a terep csak sítúrázásra vagy a sziklák közötti terepsíelésre alkalmas.

A síelő holtestét egy tizenegy önkéntesből álló mentőegység szállította le kézi erővel Ótátrafüredre (Stary Smokovec), ahol azonnal az igazságügyi orvosszakértőhöz szállították és boncolással próbálták kideríteni a halálának pontos okát.

Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »