Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Már csak Hintertuxon lehet síelni Ausztriában

2007.08.17. Stánicz Balázs

A hószegény tél és a meleg nyár meghozta eredményét, folyamatosan zárnak be az olykor szebb napot megélt nyári síközpontok. A nyár vége felé már nem lehet a közelünkben üzemelő gleccsert találni. Az Ausztriában található nyolc gleccser közül jelenleg csak hintertuxi gleccseren lehet síelni.

Sölden a tavalyi tapasztalatok után döntött úgy, hogy idén már május végén bezár, a szomszédos Pitztalon már évek óta május végével ér véget a szezon.

A héten Mölltal is megadta magát, igaz elméletileg még 70 cm-es hó fedi a sípályát. Itt a legnagyobb gond, hogy a hatüléses és a mellette álló duplaszékes alsó állomásánál már nincs gleccser, a (mű)hó pedig csak eddig bírta.

Kitzsteinhorn ma jelentette be, hogy a következő nagyobb havazásig - ami az előző évek tapasztalatai alapján októberben esedékes - szünetelteti a nyári síelést. A múlt heti többnapos eső lehetetlenné tette a kultúrált sízést az amúgy is megviselt gleccser sípályákon, még a felső Magnetköpfe tányérosoknál is.

Hétfőtől szintén nem lehet síelni a Dachstein gleccseren, így a nyolc osztrák nyári síterep közül mindössze Hintertuxon lehet még mindig élvezni síelés örömeit; már amennyiben jégkásában való csúszkálás és gleccserhasadékok és a patakokban folyó olvadékvíz folyamatos kikerülgetésében bárki is örömét leli.

Mindenesetre a nyári gleccsersízés hamarosan a múlté lesz, gyorsabban, mint gondolnánk.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.