Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Illemhely 4260 méter magasan, a Mont Blanc alatt

2007.07.28. Bata Attila

Illemhely 4260 méter magasan, a Mont Blanc alatt A Mont Blanc hegymászóinak nem kell többé egy alkalmasnak tűnő sziklát keresniük, amely mögé elbújhatnak, ha mászás közben éri őket a természet hívó szava. A csúcshoz vezető úton helikopterrel üzembe helyezték Európa valószínűleg legmagasabban fekvő illemhelyét.

A Mont Blanc és környéke télen-nyáron népszerű turista célpont. Az idei télen már biztosnak látszik, hogy Európa legdrágább síbérletével büszkélkedhetnek majd, de azért a nyár sem múlik el szenzáció nélkül. A helyi hivatalnokok megelégelték, hogy a csúcsra induló évi 30 000 turista miatt a hegy már régen nem méltó a nevére (Mont Blanc = fehér hegy).

Az egykoron fehér hóban manapság már egyre több a sárga és barna folt. Ezt ennyire nyíltan nem mi állítjuk, hanem Jean-Marc Peillex, aki a Mont Blanc környéki települések polgármestere. A polgármester szerint elkerülhetetlen volt a két mozgó WC felállítása a csúcshoz vezető úton. A 4260 méteren felállított két alkalmatosság a legmagasabban üzemelő illemhely lesz kategóriájában Európában. A pazar kilátáshoz vélhetően hosszabb sorok is társulnak majd a polgármester félelmei szerint.

A két un. száraz WC-t a francia  Ecosphere Technologies cég üzemelte be a helyszínen kb. 145 000 euróért, vagyis kb. 40 millió forintért. A WC-ket helikopterrel szállították a helyszínre és a tervek szerint szintén helikopterrel hozzák le őket a nyári turistaszezon végén.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.