Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Léclopás vezette be a söldeni versenyeket

2007.10.28. | Szerző: Bata Attila
Léclopás vezette be a söldeni versenyeket Véget ért a szezon első Világ Kupa versenye a söldeni gleccseren. A legnagyobb izgalomra a versenyek előtti léclopás adott okot. A női versenyen kisebbfajta meglepetés történt az olasz Denise Karbon győzelmével, míg a férfiak mai versenyében túl sok váratlan nem történt, az esélyesek végeztek az élen.

A verseny beharangozásáról a versenyzők szálláshelyeit végiglátogató tolvajok gondoskodtak. Az alagsori tárolókból másnap reggelre 21 pár sílécet és egyéb ingóságot vittek el. Főleg Atomic lécek tűntek el, de Salomon, Völkl és Nordica léceket is elloptak. Legrosszabbul a svéd Therese Borssen járt, akinek órákon belül kellett pótolni a teljes felszerelését.

Már nem is meglepetés, hogy a tavaly taroló osztrák hölgyek az idén sem tudtak nyerni. A 2002 óta tartó nyeretlenségi sorozat az idén sem szakadt meg. Legjobban a harmadik helyen végzett Katrin Zettel szerepelt az osztrákok közül. Második az amerikai Julia Mancuso lett, akit az újságírók inkább a norvég Svindalhoz fűződő viszonyáról faggattak, mint a versenyről. Az első helyen az eddig többet betegeskedő, mint versenyző olasz Denise Karbon végzett, karrierje második győzelmét aratta 2003 után.

A szakemberek felfigyeltek a tizennyolc éves francia Tessa Worley-ra. Az ausztrál apával büszkélkedhető Worley egész nyáron az ausztrál és új-zélandi terepeken gyakorolt, amelynek meg is lett az eredménye. Végül az ötödik helyen ért célba, amely 46-os rajtszámmal igencsak dicséretes teljesítmény.

A férfiak mezőnyében nagyobb meglepetés nem történt. Bode Miller jó második futamával az ötödik lett, a korábbi háromszoros győztes Hermann Maier a huszadik helyen ért célba. A legjobb osztrák Benjamin Raich lett, akinek a rajt előtt legalább ezerszer el kellett mondania, hogy bár még sosem nyer Söldenben, de most nagyon szeretne. Most a negyedik helyig jutott. A finn Palander lett a harmadik, az amerikai Ligety előtt, aki tekintélyes előnyt adott el a második futamban.

Az első helyen a tavalyi összetett bajnok norvég Svindal végzett, miután a második futamban fantasztikus menetet repesztett. Őt is inkább Mancuso-hoz fűződő kapcsolatáról faggatták, de norvég akcentussal kevert német nyelven csak annyit mondott, hogy ez egy bonyolult dolog, de több mint a versenyzők közötti szokásos kapcsolat.

Hamarosan a finnországi szlalom versenyek következnek, amelyeket a gyors számok klasszisai várhatóan kihagynak, de utána az egész mezőny Észak-Amerikába költözik, ahol megrendezik a szezon első lesikló versenyeit is.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 389 vendég és 32 regisztrált felhasználó látogatja.