Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gleccserszakadékba zuhant egy síelő Svájcban

2007.12.28. Bata Attila

Gleccserszakadékba zuhant egy síelő Svájcban Csak szerdán számoltak be a svájci híradások egy olyan balesetről, amely Szenteste történt. A svájci Saas Fee síterephez tartozó Mittelallalin körzetben egy helyi síelő a gleccseren letért a kijelölt pályáról és később egy huszonöt méter mély hasadékba zuhant. Miután kimentették, azonnal kórházba szállították.

A baleset még hétfő délután történt. A riasztás után számos hegyimentő, egy orvosi csapat és két helikopter is a baleset helyszínre érkezett. A zuhanás a gleccser azon részén történt, ahol nincs kijelölt pálya. A hegyimentőknek speciális szerszámokkal sikerült a 25 méter mély gleccserszakadék aljáról kimenteni a szerencsétlenül járt síelőt, akit a zermatti légimentők azonnal a közeli kórházba szállítottak. A síelő kisebb sérülésekkel megúszta a kalandot.

A karácsonyi ünnepeket megelőzően és az ünnepek alatt számos halálos baleset történt Európa síterepein. Csak Svájcban hárman haltak meg a pályákon az ünnepek alatt. A hozzánk közelebbi síterepen is akadt dolguk a mentőknek. Az ausztriai Hochkar és a szlovákiai Tátralomnic pályáiról is helikopterrel kellett a síbalesetek áldozatait a közeli kórházakba szállítani.

Régi 'mániánk', hogy ezeken az oldalakon nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságos és balesetmentes síelés propagálására. Tartsunk be minden írott és íratlan szabályt, hiszen az idei szezon baleseti statisztikái már most rémisztő képet mutatnak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.