Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ittas hódeszkásokat öt évre tiltottak ki egy síterepről

2008.01.22. Bata Attila

Ittas hódeszkásokat öt évre tiltottak ki egy síterepről Négy hódeszkást tiltottak ki öt évre egy amerikai síterepről, mert viselkedésükkel megszegték a pályák írott és íratlan szabályait. Az eset sajnos nem egyedi, és azért is érdemel említést, mert a jövőben egyre több hasonló jellegű problémával kell majd szembenézniük az európai síterepeknek is.

Négy húsz év körüli hódeszkást tiltott ki síterepéről az amerikai Durango síterepe. Erőszakos és ellenszenves viselkedésüket az egyik liftkezelő jelentette a pályarendőröknek, akik megpróbálták felelősségre vonni őket. A négy hódeszkás elmenekült az őket váró pályarendőrök elől, amikor a lift hegyállomása előtt három oszloppal, körülbelül 5-6 méteres magasságból leugrottak a liftről.

Végül sikerült elkapni a hódeszkásokat, akik erős alkoholos állapotban a pályarendőrökkel szemben sem tanúsítottak civilizáltabb magatartást, így végén a helyi rendőröknek kellett beavatkozniuk. Bérleteiket elvették, és amennyiben öt éven belül újra betennék a lábukat a síterepre, akkor azonnal bírósági eljárás vár rájuk. Durangoi síterep nem közölte a hódeszkások nevét a sajtóval, de adataikat szeretné a szomszédos síterepekkel megosztani, hogy hasonló jellegű események ne fordulhassanak elő a közeljövőben.

Legutóbb két évvel ezelőtt tiltottak ki valakit öt évre erről a síterepről, miután erőszakosan megfenyegetett egy pályarendőrt. A síterepen az idén már számos esetben kellett bérleteket bevonni. Tizenkétszer síbérlettel való visszaélés történt. Ezekben az esetekben is bírósági eljárás vár a vétkesekre, de peren kívüli megegyezésre is van lehetőség, a síterep 300 dollárt és egyéb kártérítést kér cserébe a megegyezésért.

Az eddig bevont bérletekkel összesen 145 napot lehetett volna még síelni, ha tulajdonosaik nem vétettek volna a szabályok ellen. A legtipikusabb szabálysértések között szerepel, a túlzottan gyors vagy vakmerő síelés, lezárt területek vagy pályák használata, ittas síelés vagy a balesetek helyszínének elhagyása.

Az üzemeltetők szerint a bevezetett intézkedések célja, hogy a síelők és hódeszkások biztonságosabb körülmények között használhassák a pályákat.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.