Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Taos síterepe márciustól nem tiltja ki a hódeszkásokat

2007.12.19. Bata Attila

Taos síterepe márciustól nem tiltja ki a hódeszkásokat Korábban beszámoltunk egy felhívásról, amelyben az amerikai snowboardosok tiltakoztak az ellen, hogy az USA-ban még mindig van négy síterep, amely kitiltja a hódeszkásokat a pályáiról. Nem tudni, hogy a tiltakozásnak mennyi köze van hozzá, de az egyik makacskodó síterep márciustól beengedi a deszkásokat is.

A világ legnagyobb snowboard gyártója nagy viharokat kavart támadást intézett négy amerikai síterep ellen, ahol még mindig tilos a snowboardozás. Talán van összefüggés, talán nincs, de az egyik síterep, az Új-Mexikó államban található Taos úgy döntött, hogy jöhetnek a hódeszkások, és jövő márciustól már ők is használhatják az itteni pályákat.

Taos az ötvenes években épült síterep, amely a kezdetek óta magánkézben van. Tulajdonosai éveken át ragaszkodtak a kialakult szokásokhoz és csak a síelőket engedték be a pályára. Közben a világ nagyot változott, a hódeszkázás mára rendkívül népszerű lett, bár a síelők számát még nem érik el, de ez csak évek kérdése, hiszen a fiatalok között már jelentős a deszkások aránya az Egyesült Államokban.

Statisztikák szerint, az első időszakban ugrásszerűen megnőtt a bevételük azoknak a síterepeknek, amelyek beengedték a hódeszkásokat. Később, amikor már megszűnt az újdonság varázsa, a hódeszkások átlagosan 10 százalék bevétel növekedést hoztak minden terepen.

Bár a hivatalos magyarázat arról szól, hogy a környékbeliek igényelték a változást, de ebben gazdasági szempontok is döntőek lehetnek. Taos síterepének hamarosan komolyan szüksége lehet extra bevételekre, hiszen az USA egyik legdélebbi síterepe, nagyon érzékeny az időjárás változásaira, és egy-két rossz szezon akár komoly gondokat is okozhat.

Mindenesetre érdekes nap lesz majd március 19-én, amikor a hódeszkások először vehetik birtokba a síterep pályáit. A síterep szerint a deszkások és a síelők ugyanazokat a pályákat használhatják, és nem lesznek kijelölt pályák külön a deszkásoknak és síelőknek, amely szintén egy érdekes amerikai üzemeltetési jelenség.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.