Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

O'Neill Evolution - a hatcsillagos snowboard verseny

2008.01.02.

O'Neill Evolution - a hatcsillagos snowboard verseny Az O'Neill Evolution elindult, ezzel a Swatch Ticket to Ride (TTR) Snowboard Világ Tour legjobban várt eseménye vette kezdetét. A verseny 2008. január 2-7 között kerül megrendezésre. A 6 csillagos freestyle Swatch TTR snowboard eseményen a díj 100.000 US dollár.

Iouri Podladtchikov, Janne Korpi, Henning Marthinsen és Scotty Lago kétségkívül félelmetes mutatványokkal készül a megmérettetésre. Andy Finch kétszeres Davos Snowboard Jam győztes nagy erőkkel tér vissza egy csukló sérülés után.

A 2007-es negyedcső győztes Nicholas Mueller, a 25 éves francia negyedcső rider JJ Roux, a svájci snowboardos film sztár Fredi Kalbermatten és Eirik Haugo biztos, hogy tudása legjavát adja bele. Szintén bekerült a középdöntőből Risto Mattila, a finn Markku Koski és a top svájci rider Markus Keller.

Az O'Neill Evolution kiváló riderei végigcsinálták a kvalifikációs köröket.  A 90 snowboardos között a holland Dimi de Jongra mindenki odafigyelt. A 13 éves O'Neill Team tag a fináléig jutott múlt évben egy félelmetes bemutatóval Travis Rice, Terje Haakonsen, Nicolas Mueller és Antti Autti között.

Az O'Neill Evolution a legmagasabb díjat ajánlja a legprofibb snowboardosnak. Emellett 45.000 US dollár kerül kiosztásra a legjobb félcső és a legjobb negyedcső ridernek, a Swatch Highest Session pénteki napján a legmagasabb félcső mutatványáért 3.000 US dollárt, a legmagasabb negyedcső mutatványért pedig 6.000 US dollárt lehet szerezni.

Davosban kitűnő hó kondíciók és tiszteletre méltó infrastruktúra várja a sportolókat. A félcsövet a norvég Claes Hogstrom tervezte és a helyi Jakobshorn csapat vigyáz annak 120 méteres hosszúságára valamint jellegzetessége még a pályának a két új start torony és a korlát a kijáratnál. A negyedcső a tavalyi sikeres formáját őrzi, kicsit jobban igazítva a hegyhez illetve egy új start torony járul majd hozzá a nagyobb sebességhez.

Az esemény és a pontozás sikerét egy új fejlesztésű mérő rendszer biztosítja a Swatch Swiss Timing által.  10 másodperccel az indulás után a bíró megkapja a mért eredményt, ami 10 cm pontossággal mér.

Az O'Neill Evolution elindult, követhető élőben a www.oneilleurope.com és www.freecaster.tv   oldalakon élőben január 5-6-án.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.