Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb fejezet a hódeszkások és síelők viszályában

2007.12.12. Bata Attila

Újabb fejezet a hódeszkások és síelők viszályában Meglehetős viharokat kavart a világ legnagyobb snowboard gyártója, a Burton cég felhívása. Jake Burton, a cég alapítója ötezer dollár jutalmat ajánlott fel a legjobb hódeszkás videóért, amelyet az USA bármelyik négy síterepén forgatnak, ahol tilos a hódeszkázás, vagyis csak síelők használhatják a pályákat.

A vállalat weboldalán is egyértelművé teszi, hogy illegális, illetve tiltott cselekedet lefilmezésére kéri fel a hódeszkásokat. A "Sabotage Stupidity" névre elkeresztelt verseny fődíja ötezer dollár, amelyet a legjobb videó készítői kaphatnak meg. A weboldal tegnap még egy olyan reklámmal indult, ahol egy hódeszkás síelők tömegén viharzik át, és figyelmen kívül hagy minden mellette megjelenő tiltó táblát.

A weboldal a tegnapi napon nem volt elérhető. Számos támogató üzenet mellett, rengeteg kritikát is kapott a vállalat. Még hódeszkás csoportok is erősen helytelenítették, hogy törvényellenes cselekedetre buzdítja a snowboardosokat a cég. Sokan csak marketing jellegűnek tartották az egész kampányt, hiszen ezzel az akcióval a nagyon fontos ünnep előtti időszakban szinte mindenhol megjelent a cég neve.

Jake Burton, a cég alapítója kénytelen volt a felháborodott üzenetek után saját maga is megszólalni, amelyben lényegében védelmébe vette az akciót, és továbbra is támadást indított a négy utolsó amerikai síterep (Mad River Glen, Deer Valley, Alta, és Taos) ellen, ahol tiltják a hódeszkázást. A síterepeket valószínűleg jogászai tanácsára nem nevezte meg, ezeket mi soroltuk fel.

A verseny elkezdődött, és valószínűleg lesznek olyanok, akiknek a felkínált jutalom elég vonzó ahhoz, hogy dacoljanak az esetleges jogi következményekkel.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.