Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lackenhof: kevesebb vendégéjszaka 2007-ben

2008.02.13. Bata Attila

Lackenhof:  kevesebb vendégéjszaka 2007-ben Lackenhof am Ötscher síterepén teljesen megszokott a magyar szó, az idelátogató síelők jelentős része hazánkból érkezik. A tavalyi év adatai szerint jelentős visszaesés következett be a vendégéjszakák számában. Főleg az enyhe tél miatt, körülbelül negyedével csökkent a kiadott szállások száma.

Megdöbbentő csökkenést mutat a síterep vendégéjszakáinak száma a 2007-es évben. A csökkenés elsődleges oka ugyan a katasztrofális téli körülmények, de a helyzetet tovább rontja, hogy nyáron is jóval kevesebben éjszakáztak az Ötscher oldalában, mint egy évvel korábban.

2006-ban a síterep éppen átlépte a bűvös százezres számot a vendégéjszakák tekintetében, ehhez képest a tavalyi év 75.124 éjszakás adata igencsak sokkolónak tűnik. Egészen pontosan 26.728 vendégéjszakával kevesebbet regisztráltak a faluban, amely érzékeny veszteség a falu szállásadóinak, és az önkormányzat is jelentős turisztikai adótól esett el.

A csökkenés nem sok szakembert lepett meg, de a mértéke már igencsak meglepőnek mondható. Csak a katasztrofálisra sikeredett három téli hónapban már 17.600 éjszakával kevesebbel számolhattak. Az év további részében is jelentős veszteséget kellett elviselniük, és a korai szezonnyitás után sem sikerült a folyamatos üzemelést biztosítani a sípályákon.

A helyi idegenforgalmi hivatal szerint levonták a tanulságokat. A következő téli szezonra jelentősen fejleszteni szeretnék a hóágyúzás feltételeit.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension zur Post
A panzió a 4 személyes "B" jelzésű ülőlifttől, valamint település központjától és a sífelvonótól 250 méterre található. Elhelyezés 2, 3 és 4 ágyas szobákban lehetséges, melyek mindegyike TV-vel felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.